| Kiadó: | Novák Rudolf és Társa Tudományos Könyvkiadóvállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 312 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
| I. kötet | |
| Az állati szervezet chemiai alkotórészei | |
| Szénhydrátok | 6 |
| Monosaccharidák | 7 |
| Oligosaccharidák | 29 |
| Polysaccharidák | 33 |
| Zsírok és lipoidok | 39 |
| Triglyceridák | 39 |
| Viaszok | 46 |
| Sterinek | 46 |
| Phosphatidák | 56 |
| Cerebrosidák, gangliosidák | 62 |
| Carotinoidok | 63 |
| Fehérjék (Proteinek) | 68 |
| A fehérjék chemiai összetétele | 70 |
| A fehérjék szerkezete | 82 |
| A fehérjékre jellemző közös reactiók | 89 |
| A fehérjék kimutatása | 91 |
| Kicsapási próbák | 91 |
| Fehérjék színreactiói | 92 |
| A fehérjék mennyiségének meghatározása | 94 |
| A fehérjék beosztása | 97 |
| Egyszerű fehérjék | 98 |
| Az egyszerű fehérjék átalakulási termékei | 101 |
| Összetett fehérjék | 103 |
| Proteinoidok | 130 |
| II. kötet | |
| Szervetlen alkotórészek | 5 |
| Hatóanyagok (Biokatalysatorok) | 20 |
| A vitaminok | 20 |
| A-vitamin | 22 |
| D-vitamin | 28 |
| E-vitamin | 36 |
| K-vitamin | 38 |
| F-vitamin | 39 |
| B1-vitamin | 40 |
| B2-vitamin | 47 |
| B3-vitamin | 50 |
| B4-vitamin | 50 |
| B5-vitamin | 50 |
| B6-vitamin | 51 |
| Az ember antipellagra-vitaminja | 52 |
| Bx-vitamin (Pantothensav) | 54 |
| C-vitamin | 54 |
| H-vitamin | 59 |
| H'-vitamin | 60 |
| P-vitamin | 60 |
| Antianaemiás vitamin | 61 |
| A hormonok | 62 |
| A mellékvese | 63 |
| A hasnyálmirigy | 72 |
| Kallikrein | 76 |
| A pajzsmirigy | 76 |
| Az epitheltestek (Mellékpajzsmirigyek) | 84 |
| A thymus | 87 |
| Az epiphysis | 87 |
| A nemi mirigyek | 88 |
| Carcinogen anyagok | 102 |
| A hypophysis | 103 |
| Antihormonok | 129 |
| Szövethormonok | 129 |
| A fermentumok (Erjesztők) | 133 |
| A fermentumok előfordulása és képződése | 134 |
| A fermentumok chemiai és physikai tulajdonságai | 135 |
| A fermentumok előállítása és tisztítása | 139 |
| A fermentumok működésére ható tényezők | 141 |
| A fermentumok beosztása | 142 |
| A hydrolasék | 145 |
| Desmolasék | 152 |
| Egyéb oxydáló fermentumok | 177 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.