1.034.885

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Biochemiai bevezető előadások

Fehérjék, szénhydrátok, zsirok, erjesztők és sorsuk a szervezetben

Szerző

Kiadó: Madách-nyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 162 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Írta Dr. Farkas Géza az élettan ny. r. tanára, a Pázmány Péter Tudományegyetemen. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Nyomatott Ladányi Jánosné "Madách" Könyvnyomdájában, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az élettan anyagának egyik fele tulnyomóan chemiai (vegytani), a másik fele fizikai (természettani) irányu törvényszerűségekkel foglalkozik s ezen tudományágak módszereit alkalmazza. Ez alapon az... Tovább

Előszó

Az élettan anyagának egyik fele tulnyomóan chemiai (vegytani), a másik fele fizikai (természettani) irányu törvényszerűségekkel foglalkozik s ezen tudományágak módszereit alkalmazza. Ez alapon az élettan (fiziologia) két fő fejezete a chemiai élettan és a fizikai élettan volna. Ezzel szemben az életvegytan, vagy biochemia a szervezetben előforduló vegyületeket a vegytanban megszokott és használatos rendszer alapján tekinti át, s ugyanigy a biofizika a fizikában bevált osztályozás szerint tárgyalja az életfolyamatokban szereplő fizikai törvényszerűségeket. Vissza

Tartalom

Bevezetés 6
A) Fehérjék (proteinek) 6
I. A fehérjék általános tulajdonságai 9
II. A fehérjék chemiai összetétele 9
Az aminosavak chemiai reactiói 11
III. A fehérjékre jellemző közös chemiai reactiók 18
Fehérjék szinreactiói 21
IV. A fehérjék fizikai tulajdonságai 22
1. A fehérjék colloid tulajdonságai 23
2. Opticai activitás 36
Fehérjék égésmelege 40
A fehérjék beosztása 40
I. Proteinek 40
II. Proteidák 49
A haemoglobin hasadástermékei 62
III. Proteinoidok 63
A fehérjék mennyiségének meghatározása 65
Az oldatok fehérjementesítése 68
Növényi fehérjék 69
Különböző proteinek aminosavtartalma 70
B) Szénhydrátok 71
A) Hexosék 75
Specifikus cukorpróbák 75
A cukrok optikai tulajdonságán alapuló próba 76
Cukrok mennyileges meghatározása 77
B) Hexobiosék 81
C) Polysaccharidák 83
D) Pentosék 87
Glycosidák 90
C) Zsirok és lipoidok 92
I. Triglyceridák 92
II. Cholesteridák 101
III. Phosphatidák 105
IV. Galactosidák 108
Lipochromok 109
Erjesztők 111
Az erjesztők chemiai tulajdonsága és előállitásuk 117
Fermentumok kimutatása 123
A fermentumok mennyileges meghatározása 124
A fermentumok beosztása 124
A) Hydrolasék 124
1. Esterasék ill. lipasék 124
2. Carbohydrasék 125
3. Proteasék 126
4. Coagulasék, fehérjealvasztó fermentumok 135
B) Oxydasék 137
a) Valódi oxygenasék és dehydrogenasék 138
b) Peroxydasék 141
c) Oxydoreducasék 142
C) Desmolasék, zymasék 146
Pótlás 154

Dr. Farkas Géza

Dr. Farkas Géza műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Farkas Géza könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Biochemiai bevezető előadások Biochemiai bevezető előadások Biochemiai bevezető előadások Biochemiai bevezető előadások Biochemiai bevezető előadások Biochemiai bevezető előadások Biochemiai bevezető előadások

A gerinc vászonnal pótolt, a borító foltos, széle javított, rajta tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
5.980 ,-Ft
30 pont kapható
Kosárba
konyv