kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 201 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | A könyv tankönyvi száma J3-1350. 286 példányban jelent meg. Kézirat. Fekete-fehér ábrákkal. |
| Fotometria | 5 |
| NAD+ és NADH oldat spektrumának felvétele moláris abszorptivitás kiszámítása | 7 |
| p- nitrofenol pK értékének meghatározása spektrofotometriás titrálás segítségével | 8 |
| Fehérjék | 12 |
| Fehérjék kvalitatív szinreakciói | 12 |
| Aminosavak vizsgálata | 14 |
| SH-csoportok meghatározása p-klórmerkuri benzoáttal | 14 |
| SH-csoportok meghatározása Ellmann-reakcióval | 15 |
| Hisztidin meghatározás diazoszulfanilsavval | 16 |
| Tirozin meghatározás fehérjében jódozással | 17 |
| Vékonyréteg ioncserés kromatográfia és alkalmazása aminosavak elválasztására, azonosítására | 18 |
| Fehérjék C-terminális aminosavának meghatározása karboxipeptidázzal vékonyréteg ioncserélőn | 28 |
| Ribonukleáz enzim amino terminálisának meghatározása | 31 |
| Glutamát puffer készítése és tulajdonságainak vizsgálata | 34 |
| Fehérjék kvantitatív meghatározása | 37 |
| Fehérjemeghatározás Kjeldahl szerint | 37 |
| Fehérjemeghatározás Nessler szerint | 40 |
| Fehérjemeghatározás biuret módszerrel Gornall és munkatársai szerint | 41 |
| Fehérjemeghatározás mikrobiuret módszerrel | 42 |
| Fehérjemeghatározás Folin reagenssel Lowry és munkatársai szerint | 43 |
| Fehérjemeghatározás ninhidrin reakcióval | 44 |
| Fehérjék vizsgálata | 46 |
| Fehérjék kisózása | 46 |
| Fehérjék kicsapása alkohollal | 47 |
| Fehérjék kicsapása nehéz fémsókkal | 48 |
| Fehérjék kicsapása alkaloid reagensekkel | 49 |
| Fehérjék kicsapása ásványi savakkal | 50 |
| Fehérjék kicsapása szerves savakkal | 50 |
| Fehérjék tisztítása dialízissel | 51 |
| Fehérjeoldatok sómentesítése gélszűréssel | 53 |
| Fehérjékkel kapcsolatos analitikai és preparatív eljárások | 57 |
| Szulfhidrilcsoportok szerepének kimutatása a glicerinaldehid-3-foszfát-dehidrogenáz koenzimjének megkötésében | 57 |
| Szérumfehérjék elválasztása ioncserével DEAE cellulóz oszlopon | 59 |
| Poliakrilamid gél-elektroforézis (PAGE) | 63 |
| Fehérjék molekulasúlyának meghatározása viszkozimetriával | 76 |
| Nukleinsavak | 80 |
| Nukleotidok elektroforézise | 80 |
| DNS oldat hiperkróm effektusának vizsgálata | 81 |
| Nukleinsavak előállítása | 82 |
| RNS előállítása nyúlmájból detergenses kezeléssel | 83 |
| Nyúlmájból készült RNS preparátum analízise | 84 |
| DNS és RNS eloszlásának meghatározása differenciál centrifugálással nyerhető sejtmag és felülúszó frakcióban. Májszövet DNS és RNS tartalmának meghatározása | 86 |
| Állati szövetek foszfortartalmú vegyületeinek vizsgálata | 88 |
| Foszfor meghatározás Fiske és Subbarow szerint | 88 |
| Patkánymáj foszfortartalmú vegyületeinek vizsgálata | 89 |
| Nukleinsavak bázisösszetételének vizsgálata | 92 |
| DNS bázisösszetételének vizsgálata ioncserés vékonyréteg kromatográfiával | 93 |
| DNS bázisösszetételének kvantitatív meghatározása kétdimenziós vékonyréteg kromatográfia segítségével, Chargaff-szabály vizsgálata | 94 |
| DN-áz I enzim aktivitás mérése. Monomer és polimer aktin DN-áz enzimmel való kölcsönhatásának vizsgálata | 98 |
| Szénhidrátok | 100 |
| Növényi kivonat készítése cukor meghatározáshoz | 100 |
| Az aldózok és ketózok közös reakciói, kvalitatív cukor kimutatások | 101 |
| Fehling-próba | 101 |
| A Barfoed-próba | 102 |
| Ammóniás ezüstnitrát redukciója (ezüsttókör próba) | 102 |
| Molisch-próba | 103 |
| Osazon-próba | 103 |
| A ketózok reakciója | 104 |
| A pentózok reakciója | 105 |
| Keményítő hidrolízise | 105 |
| Lipidek | 110 |
| A lipid összetétel hatása a lipid határfelületei réteg permeabilitására | 110 |
| Foszfatidil kolin izolálása tojássárgájából | 111 |
| Eritocita plazmamembrán preparálás és fehérje, valamint lipid összetevőinek vizsgálata | 113 |
| Enzimek preparálása és tulajdonságainak vizsgálata | 119 |
| Fehérjék és enzimek preparálása és tulajdonságainak vizsgálata (áttekintés) | 119 |
| Apiráz enzim preparálása | 127 |
| Apiráz enzim aktivitásának mérése | 128 |
| Na+, K+ transzport ATP-áz rendszer vizsgálata | 130 |
| Denaturált és nativ hemoglobin emésztése tripszinnel | 132 |
| Tripszin aktivitás mérése spektrofotométriásan mesterséges szubsztráttal | 135 |
| Glükóz foszfát izomeráz aktivitásának mérése | 136 |
| Aldoláz enzim preparálása nyúl vázizomból | 138 |
| pH optimum meghatározása | 142 |
| Az aldoláz aktivitásának változása a hőmérséklet függvényében | 143 |
| Az aktiválási energia meghatározása | 145 |
| Tejsav dehidrogenáz előállítása | 145 |
| Tejsav dehidrogenáz aktivitásának mérése | 146 |
| Borostyánkősav dehidrogenáz (Keilin-Hartree preparátum) aktivitásának mérése és kompetitiv gátlásának vizsgálata | 149 |
| Citokróm-C preparálása és koncentrációjának mérése | 152 |
| Összetett biokémiai rendszerek vizsgálata | 155 |
| D-aminosav oxidáz enzimaktivitásának mérése kapcsolt enzimreakcióval | 155 |
| A glikolízis tanulmányozása anorganikus foszfát beépülése és tejsav termelése alapján | 156 |
| Az izomkontrakció során lejátszódó alapvető bizokémiai folyamatok vizsgálata | 159 |
| A fehérjék preparálása | 160 |
| ATP-áz aktivitás mérések | 161 |
| Aktomiozin rendszer ATP-áz aktivitásának Ca++ érzékenysége | 162 |
| Az aktin és miozin kapcsolódásának vizsgálata | 163 |
| Aktin polimerizáció vizsgálata fényszórás méréssel | 165 |
| Mitokondriumok légzésének tanulmányozása Clark-féle oxigén elektród segítségével | 166 |
| Függelék | 171 |
| Ammóniumszulfát telítési táblázatok | 173 |
| Detergensek | 175 |
| Hűtőkeverékek | 176 |
| Ioncserélők, molekulaszűrők | 177 |
| Koncentrált oldatok jellemző adatai, Sav-bázis indikátorok | 180 |
| Molekulasúly táblázat | 181 |
| Nukleotidok moláris abszorpciós koefficiensei | 183 |
| Nehézségi gyorsulás becslése centrifugálásnál | 184 |
| Pufferek és készítésük receptjei | 185 |
| Reagensek készítésének receptjei | 195 |
| SI-mértékegységek | 198 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.