kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 126 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 21 cm |
| ISBN: | 978-963-286-373-3 |
| Megjegyzés: | 11 fekete-fehér ábrával illusztrált. |
| Bevezető | 7 |
| Mit evett régen az ember? | 9 |
| Mit ettek régen a magyarok? | 10 |
| Mai táplálkozásunk | 15 |
| Életmódbeli és táplálkozási szokások és ennek következményei | 15 |
| A bio- és teljes értékű táplálkozás kialakulásának okai | 16 |
| Idegen anyagok az élelmiszereinkben - vegyi és nukleáris szennyezés | 17 |
| Génmanipulált élelmiszerek (GM élelmiszerek) | 18 |
| A modern élelmiszerek és a reklám | 18 |
| A bio- és teljes értékű táplálkzás jellemzői | 19 |
| Holisztikus szemlélet | 19 |
| Növényi, teljes értékű bioélelmiszerek előnyben részesítése | 19 |
| Élvezeti szerek (dohányzás, alkohol, kábítószer stb.) kerülése | 20 |
| Tudatosabb, aktívabb életvitel | 20 |
| A teljes értékű biotáplálkozás | 21 |
| Korunk legelterjedtebb táplálkozási irányzatai | 22 |
| Állati fehérjén alapuló vagy vegyes étrend | 22 |
| Vegetáriánus diéták | 22 |
| A vegetarianizmusról | 22 |
| A vegetarianizmus Magyarországon | 24 |
| Lakto-ovo vegetáriánus diéta | 24 |
| Lakto vegetárius diéta | 24 |
| Szigorú vegetárius diéták | 24 |
| Nyerskoszt | 25 |
| Makrobiotika | 25 |
| Ökodiéta | 28 |
| A fehérjekomplettálás elve | 28 |
| Táplálkozási ajánlások | 30 |
| Az egészséges táplálkozás háza | 30 |
| A helyes táplálkozás 12 mérföldköve | 34 |
| Az egészséges táplálkozás általános szempontjai | 37 |
| Az egészségvédő diéta nyersanyagai | 39 |
| Az egészségvédő diéta nyersanyagainak minősége | 40 |
| Biotermékek vagy ökotermékek | 40 |
| A magyar biogazdálkodás védjegyei | 41 |
| Ökológiai termékek jelölése (azonosítása) | 41 |
| Átállási időszak élelmiszerei | 41 |
| A teljes értékű bioélelmiszerek előnyei | 42 |
| Teljes értékű bioélelmiszerek | 43 |
| A gabonafélék | 43 |
| Néhány gyakorlati tanács a gabonafélékhez | 43 |
| A búza | 44 |
| A barnarizs | 49 |
| A kukorica | 52 |
| A köles | 54 |
| A rozs | 54 |
| A zab | 55 |
| Az árpa | 57 |
| A hajdina | 58 |
| Az amaránt avagy disznóparéj | 59 |
| A hüvelyesek | 60 |
| Néhány gyakorlati tanács a hüvelyesekhez | 61 |
| Szójabab, szójababtermékek | 61 |
| Szójatej készítése | 61 |
| Tofu készítése | 62 |
| Miszó | 62 |
| Szójaszósz | 63 |
| Tempeh | 63 |
| Szójahús | 63 |
| A magyar bab-, borsó- és lencsefélék | 64 |
| A zöldségek | 64 |
| A gyümölcsök | 66 |
| Fűszerek és egyéb ízesítőanyagok | 67 |
| Ecetféleségek | 71 |
| Savanyúságok | 75 |
| A csíráztatott magvak | 77 |
| A tengeri só | 77 |
| Az édesítőszerek | 78 |
| A kristálycukor | 79 |
| A barnacukor | 79 |
| A méz | 79 |
| A malátaédesítők | 79 |
| A juharszirup | 79 |
| A stevia (sztívia) | 80 |
| A sürítmények | 80 |
| A nádméz és a nyírvíz | 80 |
| Az olajos magvak | 81 |
| A zsiradékok | 81 |
| Néhány gyakorlati tanács a zsiradékokhoz | 82 |
| A hidegen sajtolt olajok | 82 |
| A kókuszzsír | 83 |
| A pálmaolaj és pálmazsír | 83 |
| A vaj | 84 |
| A gí | 84 |
| A margarin | 84 |
| Az állati eredetű fehérjeforrások | 84 |
| A húsok | 84 |
| A tejtermékek | 85 |
| A tojás | 86 |
| Receptek | 87 |
| Levesek | 87 |
| Gabona és zöldségételek | 90 |
| Salátaöntetek | 101 |
| Saláták | 101 |
| Péksütemények, kenyerek | 104 |
| Szendvicskrémek | 106 |
| Édességek | 107 |
| Receptek tartalomjegyzéke | 119 |
| Az írásmű szöveges részében található receptek, ételek | 122 |
| Receptek névmutatója | 124 |
| Felhasznált irodalom | 127 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.