kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Varrott papírkötés |
| Oldalszám: | 167 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | V. változatlan kiadás. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21 375. |
| Bevezetés | 3 |
| A mikrobiológia tárgya | 5 |
| A mikroorganizmusok hasznos tevékenysége | 5 |
| A mikroorganizmusok káros tevékenysége | 7 |
| A mikroorganizmusok alaktana | 10 |
| A mikroorganizmusok sejtjeinek szerkezete, telepképzése | 10 |
| A mikroorganizmusok gyakorlati csoportosítása | 11 |
| Vírusok - fágok | 12 |
| Hasadógombák (baktériumok) | 13 |
| Gombák | 17 |
| Moszatok (algák) | 23 |
| Állati élősködők | 24 |
| A mikroorganizmusok sejtanyagai | 31 |
| Építőanyagok | 31 |
| Hatóanyagok | 32 |
| A mikroorganizmusok életfeltételei | 34 |
| A környezet víztartalma | 34 |
| A környezet tápanyagtartalma és töménysége | 35 |
| A környezet hőmérséklete | 36 |
| A környezet kémhatása | 38 |
| A környezet oxigéntartalma | 38 |
| A mikroorganizmusok életfolyamatai | 40 |
| Anyagcsere | 40 |
| Tápanyagfelvétel | 40 |
| Sejtépítés - asszimiláció | 41 |
| Lebontás - disszimiláció | 41 |
| Raktározás, kiválasztás | 48 |
| Az energia felhasználása | 48 |
| Szaporodás | 49 |
| Egyéb életjelenségek | 51 |
| A mikroorganizmusok kártétele | 53 |
| Élelmiszerromlás | 53 |
| A mikroorganizmusok kórokozó szerepe | 55 |
| Élelmiszerek útján terjedő betegségek | 57 |
| Ételmérgezések | 63 |
| Fajlagos - specifikus - ételmérgezések | 64 |
| Nem fajlagos -aspecifikus - ételmérgezések | 66 |
| A mikroorganizmusok elleni védekezés | 67 |
| A mikroorganizmusok szaporodásának gátlása | 67 |
| A mikroorganizmusok elpusztítása | 68 |
| Fizikai hatások | 68 |
| Kémiai hatások | 71 |
| Biológiai módszerek | 73 |
| A kórokozó mikroorganizmusok leküzdése | 73 |
| Megelőző védekezés | 74 |
| Gyógyító tevékenység | 75 |
| A vendéglátóipari üzemek higiéniája | 77 |
| A vendéglátóüzem helyének kiválasztása | 77 |
| A vendéglátóipari üzem elrendezése | 79 |
| A vendéglátóüzem helyiségeinek kiképzése | 83 |
| A falak, padlók anyaga, kialakítása | 83 |
| A helyiségek világítása | 84 |
| A helyiségek klímájának szabályozása | 86 |
| A helyiségek tisztán tartása, fertőtlenítése | 90 |
| Gépek, eszközök elhelyezése, tisztán tartása | 94 |
| Szennyvízelvezetés - hulladéktárolás | 96 |
| Az ételkészítés higiéniája | 98 |
| A víz és jég higiéniája | 98 |
| A nyersanyagok tisztasága | 100 |
| A természetes eredetű káros alkotórészek | 101 |
| A termelés és feldolgozás közben az élelmiszerre jutó káros anyagok | 102 |
| Az ételkészítés higiéniája | 104 |
| Az ételek szállítása és értékesítése | 107 |
| Az ételkészítés higiéniájának ellenőrzése | 109 |
| A dolgozók személyi higiéniája | 111 |
| A dolgozók egészségügyi állapota | 111 |
| A helyes életmód | 113 |
| A dolgozók személyi tisztasága | 115 |
| A munkaruha használata | 117 |
| Egészségügyi szakoktatás | 119 |
| Önálló feladatok | 119 |
| A munkásvédelem | 121 |
| A munka alapfogalmai | 121 |
| A munka hatása a szervezetre | 124 |
| A munkateljesítmény mérése | 127 |
| Az elfáradás | 129 |
| A pihenés | 134 |
| Foglalkozási ártalmak | 135 |
| Fizikai ártalmak | 135 |
| Vegyi ártalmak | 142 |
| Ipari fertőzések | 143 |
| Balesetvédelem | 146 |
| A vendéglátóipar baleseteinek forrása | 147 |
| Sérülések | 147 |
| Égés-forrázás | 154 |
| Gázömlés, robbanás | 155 |
| A villamos áram okozta balesetek | 159 |
| Balesetvédelmi rendszabályok | 161 |
| A Munka Törvénykönyve | 161 |
| A balesetvédelem szervezete | 162 |
| Forrásmunkák jegyzéke | 165 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.