kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 171 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Fehérjék | 3 |
| A fehérjék összetétele | 3 |
| Az aminosavak tulajdonságai | 3 |
| Az aminosavak reakciói | 9 |
| A fehérjék aminosav összetételének meghatározása | 11 |
| A fehérjék szerkezetében előforduló kémiai kötések | 13 |
| Peptidkötések | 13 |
| Diszulfidhidak | 15 |
| Hidrogénkötések | 16 |
| Hidrofob kölcsönhatások | 16 |
| Ionos kötések | 17 |
| A fehérjék elsődleges szerkezete | 17 |
| A fehérjék térszerkezete | 20 |
| A fehérjék csoportosítása | 23 |
| A fehérjék tulajdonságai | 25 |
| Molekulasúly | 25 |
| A fehérjemolekula töltése | 26 |
| A fehérjék tisztítása | 27 |
| A fehérjék denaturálódása | 29 |
| Peptidek és polipeptidek | 30 |
| A szervezet fehérje anyagcseréje | 32 |
| Biokatalízis, enzimek | 35 |
| Az enzimek tulajdonságai | 35 |
| Az enzimek hatását befolyásoló tényezők | 37 |
| Az enzimreakciók kinetikája | 37 |
| A pH-hatás az enzimreakciókra | 40 |
| A hőrmérséklet hatása az enzimreakciókra | 41 |
| Aktivátorok hatása az enzimreakciókra | 42 |
| Inhibitorok hatása az enzimreakciókra | 43 |
| Az enzimek felosztása | 46 |
| Nukleinsavak | 49 |
| A nukleinsavak kémiája és típusai | 49 |
| Szabad nukleotidok | 55 |
| A nukleinsavak szintézise és funkciója | 58 |
| A DNS szintézise és funkciója | 58 |
| Az RNS szintézise és funkciója | 62 |
| A fehérjeszintézis | 64 |
| A szervezet energiagazdálkodása | 69 |
| Az energia felszabaditása és felhasználása a szervezetben | 69 |
| Energiatermelő biokémiai folyamatok | 71 |
| Fermentáció, glikolizis | 72 |
| A Szent-Györgyi-Krebs ciklus | 74 |
| Terminális oxidáció, oxidativ foszforilezés | 76 |
| Az aminosavak anyagcseréje | 79 |
| Az aminosavak átalakulásának típusai | 79 |
| Az aminosavak jelentősége egyéb vegyületek felépítésében | 81 |
| Az egyes aminósavak anyagcseréje | 84 |
| Szénhidrátok az élő szervezetben | 87 |
| Mono- és diszaharidok | 87 |
| Poliszaharidok | 90 |
| A szénhidrátok átalakulása | 93 |
| Lipidek az élő szervezetben | 95 |
| A lipidek fontosabb típusai | 95 |
| Elszappanosítható lipidek | 95 |
| Nem elszappanosítható lipidek | 96 |
| A lipidek anyagcseréje | 101 |
| A neutrális zsírok anyagcseréje | 101 |
| A karotinoidok és a szteránváz bioszintézise | 104 |
| Vitaminok | 105 |
| Vízoldékony vitaminok | 106 |
| Tiamin | 106 |
| Riboflavin | 107 |
| Nikotinsav | 108 |
| Piridoxin | 109 |
| Kobalamin | 110 |
| Fólsav | 112 |
| Biotin | 114 |
| Pantoténsav | 115 |
| Aszkorbinsav, C-vitamin | 115 |
| Lipoidoldékony vitaminok | 117 |
| A-vitamin | 117 |
| D-vitamin | 118 |
| K-vitamin | 120 |
| Az emésztés biokémiája | 123 |
| Szájemésztés | 123 |
| Gyomoremésztés | 125 |
| A pankreász-emésztő működése | 126 |
| Az epe szerepe az emésztésben | 127 |
| Emésztés a vékony- és vastagbélben | 128 |
| A tápanyagok felszívódása | 128 |
| A bél baktériumflórájának jelentősége az emésztésben | 129 |
| A vér biokémiája és a belső környezet élettana | 131 |
| A vér összetétele és funkciói | 132 |
| A plazmafehérjék és funkcióik | 132 |
| A vörösvérsejtek és funkcióik | 134 |
| Véralvadás és vérzéscsillapítás | 142 |
| Patogén mikrobiológia | 145 |
| A mikroorganizmusok típusai | 145 |
| Patogenitás, virulencia, infekció | 152 |
| Alapfogalmak, deffiníciók | 152 |
| A virulencia tényezői | 153 |
| Az infekció útja és befolyásoló tényezői | 154 |
| Rezisztencia, immunitás | 155 |
| Természetes rezisztencia | 156 |
| Szerzett rezisztencia, immunitás | 158 |
| Részletes orvosi mikrobiológia | 160 |
| Patogén coccusok | 160 |
| Patogén Gram-pozitív pálcák | 161 |
| Patogén Gram-negatív pálcák | 163 |
| Patogén vírusok | 165 |
| Patogén protozoák | 166 |
| Irodalomjegyzék | 167 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.