kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 193 oldal |
| Sorozatcím: | Biogazda kiskönyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 17 cm x 13 cm |
| ISBN: | 963-286-043-8 |
| Megjegyzés: | A könyv fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
| Előszó | 5 |
| A szőlő ökológiai termesztése | 7 |
| A hagyományos (nagyüzemi) termesztési technológia | 8 |
| A szőlő integrált (környezetkímélő) termesztési módszere | 10 |
| A szőlő organikus-biológiai termesztése | 13 |
| Az ökológiai/bio szőlőtermesztés nemzetközi gyakorlata | 16 |
| Szőlőtermelők szövetsége Großriedenthal-Neudegg | 17 |
| Speciális bor termelésének technológiai szabályai a közös értékesítés alapján | 19 |
| Magyarország borvidékei | 33 |
| Amit a telepítés előtt figyelembe kell venni | 47 |
| A terület kiválasztása | 47 |
| Fajtahasználat | 48 |
| A talajjal szembeni követelmények | 53 |
| Tenyészterület | 53 |
| Művelési mód | 54 |
| Tápanyagellátás | 57 |
| A szőlő tápanyagigénye, a tápanyagok szerepe | 58 |
| A szükséges tápanyagmennyiség | 58 |
| Tápanyagféleségek | 61 |
| Vízellátás | 62 |
| Talajművelés | 64 |
| Takarónövényes művelés | 66 |
| Takarónövényes talajművelés száraz körülmények között | 69 |
| Fitotechnikai műveletek | 70 |
| Növényvédelem | 72 |
| Biológiai védekezés (hasznos élő szervezetek alkalmazása) | 77 |
| Biotechnikai védekezés (nemesítés) | 82 |
| Biotechnikai védekezés | 83 |
| Előrejelzés, modellek | 83 |
| Az ökológiai termesztésben alkalmazható vegyszeres növényvédelmi technológia | 86 |
| Az Altervitis Egyesület "Európai Fajták Munkacsoportjának" szőlőtermesztési technológiai ajánlása | 86 |
| A terület kiválasztása | 86 |
| Fajtaválasztás | 87 |
| Tenyészterület, tőkeszám, művelési mód | 88 |
| Lombkezelés | 89 |
| Talajművelés | 89 |
| Tápanyag-gazdálkodás | 90 |
| Növényvédelem | 91 |
| Következtetések | 94 |
| Az ökológiai gazdálkodásban használható anyagok | 95 |
| Ökológiai borkészítés | 117 |
| Bioborkészítés | 117 |
| Mi a biobor? | 117 |
| Általános előírások a bioborok készítéséhez | 117 |
| A bioborkészítés főbb szempontjai | 118 |
| A biobor készítésénél alkalmazható eljárások és anyagok összefoglalása | 119 |
| A szüreti időpont megválasztása | 125 |
| A szüretelés | 126 |
| A szőlő feldolgozása | 129 |
| Szőlő- és cefrekészítés | 130 |
| Lényerés és mustkezelés | 130 |
| Borkészítés | 133 |
| Az erjesztés | 133 |
| Az újborok további kezelése | 136 |
| Iskolázó pinceműveletek | 140 |
| A borok előkészítése palackozásra | 142 |
| A bioborok palackozása | 143 |
| Az altervitis Magyar Ökológiai Szőlő- és Bortermelők Egyesülete technológiai ajánlása | 145 |
| Biomust | 155 |
| A biomust előállítás technológiai követelményei (üzemi méretű technológia) | 155 |
| Ökológiai szőlőtermesztés a gyakorlatban | 160 |
| Tóth László - Balatonboglár-Látrány | 160 |
| Termesztéstechnológia | 161 |
| Biobor készítése, palackozás, értékesítés | 168 |
| Móricz biogazdaság - Felsőnyék | 170 |
| Biodinamikus gazdálkodás a családi gazdaságban - Móricz Attila | 172 |
| Biológiai növényvédelem | 175 |
| Ökonómiai megfontolások a biodinamikus gazdálkodásban | 177 |
| RAI VINI Kft. - Eger-Ostoros | 180 |
| Bio Vitis Bt. - Tapolca | 182 |
| Felhasznált irodalom | 184 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.