1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A felszabadulás 25. évfordulójára

Szerző
Lektor

Kiadó: Közlekedési és Szállítási Dolgozók Szakszervezete
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 115 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nagy ünnephez érkeztünk, hazánk felszabadulásának huszonötödik évfordulóját köszöntjük. Néünk újabbkori történelmének legjelentősebb negyedszázadát hagytuk magunk mögögg. 1945. április 4-re... Tovább

Előszó

Nagy ünnephez érkeztünk, hazánk felszabadulásának huszonötödik évfordulóját köszöntjük. Néünk újabbkori történelmének legjelentősebb negyedszázadát hagytuk magunk mögögg. 1945. április 4-re emlékezünk most ismét, arra a nagyszerű napra, amely azt a sorsfordulót jelenti, amikor a Szovjetunió történelmi győzelme véget vetett a magyar dolgozó társadalom több évszázados elnyomtásának, megnyitotta népünk előtt a gazdasági, a politikai és a kulturális felemelkedés széles útját.
A szabadságot ünnepeljük, amelynek zászlóit oly sokszor megtépázták véres történelmi viharok. A szabadság születésnapját üljük, a nép szabadságáét, amelyért küzdve-küzdtek nemzekékek és nemzedékek: Dózsa elszánt parasztjai, rákóczi bátor kurucai, 1848 hős zsabadságharcosai, 1919 szocialista forradalmárai, majd a fehér terror idején a proletariátus, a kommunista mozgalom mártírjai, a nemzet létéért, sorsáért felelősséget érző és vállalaó igaz hatafiak tíz- és százezrei. Népünk szabadságátz ünnepeljük, a felszabadulást, felszabadítóinkat. Ha körülnézünk e hazában, talán egyetlen kis falut sem találunk, amelynek tmetőjében ne lenne akácsak egy-két cirill betűs fejfa is. E kis fejfák meg a nagy obeliszkek egyaránt őrzik azoknak az emlékét, akik a legdrágábbat, életüket adták azért, hogy mi szabadon élhessünk és berendezhessük a magunk szocialista világát.
Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv