1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhauniverzum

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Magyar Gasztronómiai Egyesület
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 350 oldal
Sorozatcím: Bűvös Szakács
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 19 cm
ISBN: 978-615-5829-00-0
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

„A Molnár B. Tamás - Bittera Dóra szerzőpárosra már rég föl akartam hívni e sokat szenvedett nemzet figyelmét itt a Kárpátok ölén. Az ország messze legjobb gasztronómiarovatát írják. [...] Sok helyen jártak is, és láthatóan főzni is tudnak, vagyis nagy elméleti és elvi tudásukat a nélkülözhetetlen személyesség hitelesíti és erősíti, jól ismerik (nem, abból indulnak ki!) a saját hagyományainkat is, a konyhánk (kultúránk) történetét is. Olyan magától értődőén magyarok és európaiak, mintha csak álmodnánk."
Esterházy Péter: Kis magyar pornográfia, avagy mai magyar marha (Élet és Irodalom, 2005)

„Példás fanatizmus, elegancia, végtelen nagyvonalúsággal és szenvedéllyel párosítva - aki ezt a könyvet elolvassa, és a Bűvös Szakács tanítványának áll, az otthon lesz a gasztronómiában, és nemcsak a saját konyhájában, hanem bárhol a világon. Szinte minden benne van, amit a főzésről és evésről tudni érdemes." Dragomán György, író

„Ha szabad egy sajtótörténeti húrt megpöndítenem: a... Tovább

Fülszöveg

„A Molnár B. Tamás - Bittera Dóra szerzőpárosra már rég föl akartam hívni e sokat szenvedett nemzet figyelmét itt a Kárpátok ölén. Az ország messze legjobb gasztronómiarovatát írják. [...] Sok helyen jártak is, és láthatóan főzni is tudnak, vagyis nagy elméleti és elvi tudásukat a nélkülözhetetlen személyesség hitelesíti és erősíti, jól ismerik (nem, abból indulnak ki!) a saját hagyományainkat is, a konyhánk (kultúránk) történetét is. Olyan magától értődőén magyarok és európaiak, mintha csak álmodnánk."
Esterházy Péter: Kis magyar pornográfia, avagy mai magyar marha (Élet és Irodalom, 2005)

„Példás fanatizmus, elegancia, végtelen nagyvonalúsággal és szenvedéllyel párosítva - aki ezt a könyvet elolvassa, és a Bűvös Szakács tanítványának áll, az otthon lesz a gasztronómiában, és nemcsak a saját konyhájában, hanem bárhol a világon. Szinte minden benne van, amit a főzésről és evésről tudni érdemes." Dragomán György, író

„Ha szabad egy sajtótörténeti húrt megpöndítenem: a rendszerváltáson alig túl érő memóriámból nem bírnék (bírnák) előbányászni még egy cikksorozatot, amelynek akkora társadalmi, kulturális (2 inl) hatása lett volna e lángoktól ölekben, mint a Molnár-Bittera trióéjáénak. (Mondom eztet úgy, hogy mindvégig a másik csapatban - a Népszabadságéban ti. - játszottam.) Régen tartoztak ezzel a könyvvel. Tartoztunk mi, magunknak, táplálkozó magyarok."
Új Péter újságíró

„E cikkek indították el a gasztroforradalmat és ágyaztak meg a csillagoknak és szakácssapkáknak a hazai vendéglátás csúcsán. A szerzőknek most újabb forradalmat kell indítaniuk a vendéglátás középmezőnyében."
Lovas István, publicista

„Az Alabárdos étterem konyháján ismerkedtem meg az igazi minőségi gasztronómiával. Bicsár Attila keze alatt lettem azzá, aki ma vagyok. Akkoriban jelentek meg Tamás és Dóra cikkei a Magyar Nemzet Magazin ban, és indult el a Bűvös Szakács blog. Ez mérföldkő volt minden magyar szakács számára: kinyílt előttünk a világ. És mi, tudásra éhes fiatalok bibliaként olvastuk, ihletforrásunk volt."
Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha főszakácsa

„Van olyan is, hogy nincs jobb- vagy baloldal, csak jó és rossz. És a jó összeköti az embereket. Ilyen volt ez a cikksorozat, sokan vártuk minden második szombaton a megjelenését szakácsok és mások."
Vomberg Frigyes szakács, szakoktató Vissza

Tartalom

Archív felvétel 7
Az univerzum perverziói 13
A kán káposztája 19
Foglalkozása: fáraó 25
Hal és hosszú élet / Vikingek 32
Normandiai lyuk 37
Kolbász boldog disznóból 44
A megmentett kovász / San Francisco 50
Vér és fokhagyma 57
Szaracén desszert / Toszkána 62
Aranyperec / Elzász 68
Becsületes virsli / Bajorország 74
Intelligens krumplipüré / Belgium 81
Szerencsés barackok / Japán 87
A kastély bosszúja / Orosz konyha 93
A szicíliai borbély / Whisky és sör 100
A kalózszakács / Bretagne 106
Francia mosoda 111
Világhírű Félix / Burgundia 119
Kacsa lakkozva / Délkelet-Ázsia fűszerei 125
Anna, a nevelőnő / Thaiföld 1 130
Sziámi paszta / Thaiföld 2 135
A hercegnő húsa / Velence 140
Gyönyörök völgye / Emilia-Romagna 146
Gin és vérkeringés / Anglia 151
Álmaink mauzóleuma / Vietnam 157
Gászkonyikumok / Délnyugat-Franciaország 164
Frau Sacher szeparéi / Bécs 170
Rizsországok / Japán és Valencia 176
Barlangkaland / Bordeaux 182
Apátok bora / Portugália 188
Csodacsupor / Madrid 194
Kecskeprelűd / Mallorca 199
Győzelmi csirke / Piemont 204
Hét főfű 209
Egy szakács halálára 214
Hagymaünnep / Katalónia 220
Kard és cseresznyevirág / Japán mesterek 224
Kezes buborékok 233
Vandálok fénye / Andalúzia 239
Legendás „anyák" 246
A falánkság támogatott bűne / Miért éppen a franciák? 1 252
Az első aranykor / Miért éppen a franciák? 2 258
Isteni erősítők / Miért éppen a franciák? 3 265
Receptbe foglalt vallomás / Miért éppen a franciák? 4 272
Új szelek fertőznek / Miért éppen a franciák? 5 280
Tigristej kupicában / Peru 286
Monsieur Sokcsillag / Provansz 292
A gróf sparheltja / A tudomány konyhája 1 299
Harc a zsemlemorzsáért 305
Dom Bemard tilalma / Csokoládé 311
Libabefőtt 317
Atomkonyha / A tudomány konyhája 2 323
A só virágai 329
Etruszk tészta 335
Tökéletes pecsenye 342
Receptmutató 348
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv