850.913

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Kereszténység és filmművészet

Szerző
Grafikus

Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 400 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-277-388-9

Fülszöveg

Érdekes és gyakran visszatérő kérdés, létezik-e a fogalom, hogy keresztény film - és keresztény irodalom, költészet, művészet stb. -hiszen ha egy mű létrehozója teljességre törekszik, arra, hogy bemutassa az élet sokszínűségét, feszítő ellentmondásait, a fényt, illetve az árnyékot, akkor az alkotásban szükségszerűen megjelennek az olyan, a keresztény vallásban alapvetően fontos fogalmak is, mint a szeretet, a szolidaritás, az irgalom, a szánalom, a bűnbánat, pozitív ellenpontként a világban többnyire uralkodó erőszakkal, az önérdek elsőbbségét hirdető és azt mások kárára is érvényesítő, pragmatikus, technokrata szemlélettel.
A könyvben bemutatott filmek egyrészt a bibliai időkben játszódnak; az Újszövetségben - a négy evangéliumban és az Apostolok Cselekedeteiben - olvasható eseményeket dolgozzák fel.
A másik csoportba a keresztény hittel és vallással foglalkozó filmek tartoznak, azok az alkotások, melyeknek központi témája az Isten és ember közötti viszony Ezekben a filmekben... Tovább
Fülszöveg Kép

Bodnár Dániel

Bodnár Dániel műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bodnár Dániel könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem