1.035.088

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Csak azért is...

Egy magyar tanár életútja két haza között

Szerző
Róla szól

Kiadó: Sydneyi Magyar Cserkészcsapatok
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 120 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Egyre több az életrajz jellegű írások száma, mind odahaza, Magyarországon, mind idekinn külföldön. Ezek többnyire vagy az érintett személy önigazolását, azaz tisztára mosását, nemes... Tovább

Előszó

Egyre több az életrajz jellegű írások száma, mind odahaza, Magyarországon, mind idekinn külföldön. Ezek többnyire vagy az érintett személy önigazolását, azaz tisztára mosását, nemes tulajdonságokkal való felruházását vagy befeketítését, hibáinak meztelen pellengérre állítását célozzák.
Kevés olyan életrajzíróval találkoztam, aki képes elhallgatni a rá nézve kedvező beállítású tényeket, eseményeket és tisztán szerénységből hajlandó átsiklani azok felett. E kevesek közé tartozik dr. Bodolai Zoltán, akinek útitarisznyája csordultig van becses emlékekkel, s így nem tudott mindegyikhez hozzáférni; ezért említést sem tesz arról, hogy számos igen értékes angol és magyar nyelvű írása jelent meg az emigrációban.
Első volt például angol nyelvtankönyve, ami igen komoly segédeszköznek bizonyult az angol nyelv könnyebb elsajátításában, Ausztráliába érkezésünk első éveiben.
Második volt a két világrészen öt kiadást megért „Timeless Nation" című 336 oldalas könyve, mely könnyed, népszerű stílusban avatja be az angol nyelvű olvasót a magyar történelem, irodalom és a sokágú művészetek érdekes és színes világába. Vagy a 368 oldalas „Hungarica", mely két nyelven, angolul és magyarul jelent meg, és a magyar történelem kiválóbb egyéniségeit mutatja be rövid jellem- és életrajzi adatok, érdekes események keretében.
Számos, magyar igazságot hirdető könyvnek, füzetnek, memorandumnak volt társszerzője az elmúlt évtizedek során, amit a NSW-i Magyar Szövetség jelentetett meg. Vissza

Bodolai Zoltán

Bodolai Zoltán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bodolai Zoltán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv