1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Úti cél: Székelyföld

Szerző
Fotózta

Kiadó: Grabowski Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 50 oldal
Sorozatcím: Úti cél
Kötetszám: 4
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 18 cm
ISBN: 963-86777-2-4
Megjegyzés: Színes fotókkal, térképekkel illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Úti cél sorozat negyedik kötete Székelyföld varázslatos tájait mutatja be. Kiadványunk elején az utazó számára legfontosabb praktikus tudnivalókat foglaljuk össze. Utána rátérünk a székely... Tovább

Előszó

Az Úti cél sorozat negyedik kötete Székelyföld varázslatos tájait mutatja be. Kiadványunk elején az utazó számára legfontosabb praktikus tudnivalókat foglaljuk össze. Utána rátérünk a székely tájegységek bemutatására. A fejezetek elején az adott "szék" legfontosabb városát mutatjuk be részletesen. A látnivalókat szokás szerint számmal jelöljük a várostérképeken, megkönnyítve ezzel az utazó dolgát. A városok után a vidék kisvárosait, falvait, természeti szépségeit vesszük sorra. Az útikalauzban bemutatott kisebb települések nevét a tájékozódás megkönnyítése érdekében piros színnel írtuk a térképszelvényekre. A kiadvány közepén, oldalpáron közöljük a Székelyföld áttekintő térképét, amelyen azt is bejelöltük, hogy az egyes tájegységek résztérképeit hányadik oldalon találja az utazó.
Vázlatos térképszelvényeink természetesen nem vetekedhetnek az igazi, részletes térképekkel. A települések közül a legfontosabbak szerepelnek rajtuk, azok is csak magyar nevükön. A tájékozódáshoz elengedhetetlen román elnevezéseket az adott településre vonatkozó szöveges információknál adjuk meg. Vissza

Fülszöveg

Az Úti cél sorozat negyedik kötete Székelyföld varázslatos tájait mutatja be. Kiadványunk elején az utazó számára legfontosabb praktikus tudnivalókat foglaljuk össze. Utána rátérünk a székely tájegységek bemutatására. A fejezetek elején az adott "szék" legfontosabb városát mutatjuk be részletesen. A látnivalókat szokás szerint számmal jelöljük a várostérképeken, megkönnyítve ezzel az utazó dolgát. A városok után a vidék kisvárosait, falvait, természeti szépségeit vesszük sorra. Az útikalauzban bemutatott kisebb települések nevét a tájékozódás megkönnyítése érdekében piros színnel írtuk a térképszelvényekre. A kiadvány közepén, oldalpáron közöljük Székelyföld áttekintő térképét, amelyen azt is bejelöltük, hogy az egyes tájegységek résztérképeit hányadik oldalon találja az utazó. A sorozatban megjelent kötetek: Velence, Párizs, Bécs, Székelyföld.

Tartalom

Hasznos tudnivalók4
Marosszék8
Sóvidék14
Maros és Görgény völgye16
Gyergyói-medence18
Csíki-medence23
Székelyföld áttekintő térképe26
Udvarhelyszék34
Háromszék42
Név- és tárgymutató50
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv