1.034.900

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sinkovits Imre

Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: MOKÉP
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 36 oldal
Sorozatcím: A színész arca
Kötetszám: 6
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A színész olyan művész, aki az emberi létformát, az élet nyújtotta szerepek sokaságát tudja megjeleníteni. ha csak a külsőségekig jut el, mestersége: foglalkozás. A szórakoztatás, a szabad időt... Tovább

Előszó

A színész olyan művész, aki az emberi létformát, az élet nyújtotta szerepek sokaságát tudja megjeleníteni. ha csak a külsőségekig jut el, mestersége: foglalkozás. A szórakoztatás, a szabad időt kitöltő üzem névtelen dolgozója ő ilyenkor; amit létrehoz épp oly mulandó, mint a pillanat, amelyben felvillant. De ha nagyobbra néz, mélyebbről merít, s van lényeges mondanivalója azon túl is, amit felmond, ha ez a mondanivaló eljut közönségének érzésvilágáig, ahol megőrzik a mély benyomásokat, az újraéledni képes emlékeket, a színész percnyi alkotása maradandóvá lesz, a lélek táplálékává, ő maga pedig talán legendává. Ilyenné lett: Déryné, Lendvay, Egressy, Blaháné, Szentgyörgyi, Jászai, Gózon, Csortos, Bajor, Latinovits és annyian mások. A színész nemcsak játszó ember lehet tehát, hanem alkotó, cselekvő, példájával sírján átlépő művész is. A közösség szülte-formálta, a közösség őrzi is meg emlékezetében.
Bizonyosan tudom, hogy Sinkovits Imre ezek közé a legendás színészek közé tartozik... Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv