A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Képes német nyelvkönyv gyermekeknek 2.

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 175 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Német  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-17-3091-3
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 5665.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a nyelvkönyv folytatása a kezdőfokú "Képes német nyelvkönyv 1"-nek 9-11 éves gyermekek számára. Ennek a könyvnek a szókincse, a nyelvtani anyaga és a tematikája módszeresen kapcsolódik az első... Tovább

Előszó

Ez a nyelvkönyv folytatása a kezdőfokú "Képes német nyelvkönyv 1"-nek 9-11 éves gyermekek számára. Ennek a könyvnek a szókincse, a nyelvtani anyaga és a tematikája módszeresen kapcsolódik az első részhez. Az első rész szókincsét körülbelül 400 új szóval bővítettük. A németül tanuló gyermek tehát ennek a nyelvkönyvnek a feldolgozása uán körülbelül 700 szóból álló szó- és kifejezéskészlettel rendelkezik.
A nyelvkönyv 28 leckét tartalmaz. Minden 7. lecke ismétlő lecke.A "Lustige Welt" c. zárófejezetben a már megszerzett nyelvi készségeket új formákban fejlesztjük tovább (dramatizálás, színjátszás). A leckék a gyermeki gondolat- és élményvilágot, a gyermekek valóságos élethelyzeteit tükrözik. Számos vers, dal, fejtörő, játék és közmondás teszi a tanítási anyagot élményszerűvé és szórakoztatóvá.
Az új nyelvi anyagot mindig képekkel, ábrákkal és táblázatokkal szemléltetjük. A könyv megszabott terjedelme rendszeres kiejtési gyakorlatok nyújtását nem tette lehetővé.
E nyelvkönyv első tíz leckéjében ismételjük és rendszeresen bővítjük az első kötetben tárgyalt nyelvtani ismereteket. A további leckékben a következő nyelvtani anyagot ismertetjük: a főnévragozás eseteit, a tárgy- és részesesettel járó főbb prepozíciókat, az erős igék és a módbeli segédigék jelen idejét, a múlt időt (Imperfekt és Perfekt), a felszólító módot, a számneveket, a birtokos névmásokat és néhány egyéb névmást, valamint a visszaható igéket. (Helyhiány miatt a melléknév ragozás megtanításáról teljesen lemondtunk.)
A tárgyalt nyelvtani jelenségeket bőséges példaanyagon illusztráljuk és automatizáljuk. A nyelvi struktúrák gyakoroltatására is figyelemmel voltunk. Oktatási módszerünk középpontjában mindenekelőtt a beszédkészség fejlesztése, az élő nyelv szóban és írásban való elsajátíttatása áll.
A nyelvkönyv mind csoportos, mind egyéni tanításra használható. Anyagát a heti órák számától függően egy-két év alatt lehet megtanítani. Kívánjuk, hogy ez az oly sok gonddal és nagy szeretettel készített nyelvkönyv a német nyelvet tanuló gyermeknek és tanárának egyaránt örömet szerezzen. Vissza

Bogdány Ferenc

Bogdány Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bogdány Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv