1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az örömök útján

Csaba testvér gondolatai derűről, jóságról, hitről és bizakodásról

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Lazi Könyvkiadó
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 203 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-267-304-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Sokan kérdik, hogy miért vagyok optimista, miért bízom Teremtőnk szép alkotásában, a föld, az emberiség kiteljesedésében, jövőjében?

Azért, mert én magam is voltam rossz, követtem el bűnöket, de... Tovább

Előszó

Sokan kérdik, hogy miért vagyok optimista, miért bízom Teremtőnk szép alkotásában, a föld, az emberiség kiteljesedésében, jövőjében?

Azért, mert én magam is voltam rossz, követtem el bűnöket, de utána mindig rosszul is éreztem magam! A vágyainkban megjelenő bűn izgalmas, vonzó, de a megélt bűnök rosszak, és a rossz dolgok rosszá teszik az embert, lehúzzák, besározzák, elszigetelnek, félelemmel, szorongással töltenek el! Sok bajban lévő ember keresett fel, nagyon sok embernek hallgattam a panaszát, gyónását, és beláttam, hogy a rossz dolgok nem okoznak tartós, tiszta örömöt senkinek!

Néha-néha sikerült jónak lenni, jót tenni, szépen élni, és ilyenkor mindig megtelt a szívem fénnyel, örömmel, békességgel, még akkor is, ha szemmel látható gyümölcse a jóságomnak nem is volt! Az emberiség mindig csak azokat nevezte boldognak, akik jók, akik a szeretet, az irgalom útján járnak, jártak!

Teremtőnk, ahogy a víz természetében beleírta, hogy lefelé folyjon, ugyanúgy az ember szívébe is beleírta, hogy jónak lenni jó! A vizet erőfeszítéssel fel lehet pumpálni a víztoronyba, egy hegy tetejére is, de ő onnan is, ha átszakad a gát, lefolyik, mert soha nem veszti el az Isten által beleírt természetét! Bátran állíthatom, hogy az ember számára fájdalmas, rossz rossznak lenni, még akkor is, ha a vágyaink, pillanatnyi önző érdekünk rá is csábítanak a bűn útjára! Ugyanakkor azt is látom, hogy mennyi öröm, béke, boldogság fakad az ember szívében a jó, a szép, a szent, igaz gondolatok, cselekedetek által! Ezért ahogy hiszem, tudom, hogy minden kis csermely lassan, de biztosan a nagy patakokba torkollva a tengerbe fut, ugyanúgy hiszem, hogy a rossz, hamis bűnöktől menekülő ember a szeretet, a jóság medrét megtalálva a végtelen tenger felé áramló hömpölygő folyókba torkoll! Hiszek a szeretet végső győzelmében! Hiszek Isten országának, a szeretet országlásának eljövetelében!

Ezért én ebben a könyvben a rosszal nem csatázok csak olyan gondolatokat próbálok megfogalmazni, melyek engem a fényre vittek, örömmel, békével töltöttek el! Ezért is választottam könyvem címéül: Az örömök útján! Vissza

Tartalom

Előszó7
A béke és az egyszerűség öröme9
Az életadás, a gyermekvállalás és a gyermeknevelés öröme25
A hit és a bizalom öröme41
A játék, a gyermeki lelkület öröme75
A jóság és a szeretet öröme85
A létezés öröme111
A munka, az alkotás öröme119
Az összefogás, összetartozás öröme139
A tiszta vágyak, álmok öröme161
A világban és egymásban való gyönyörködés öröme187

Böjte Csaba

Böjte Csaba műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Böjte Csaba könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv