839.055

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Budapesti Krúdy-kalauz

Budapest, ahogy Krúdy látta

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Helikon Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény papírkötés
Oldalszám: 311 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-208-717-8
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.

Fülszöveg

„Krúdy Gyula életművének varázsszövetéből kibogozni azokat a szálakat, amelyek Budapestre vonatkoznak, s újraszőni, összerakni belőlük a régi, boldog főváros képét - erre vállalkoztunk könyvünkkel, a Budapesti Krúdy-kalauzzal.
A cím kettős jelentésű. Egyrészt irodalmi útikalauz Krúdy Gyula Budapestjéhez. Segédkönyv valódi sétákhoz és képzeletbeli kalandozásokhoz a város utcáin. Aki kalauzol, az idegenvezető - maga az író. Másrészt a Krúdy-olvasók kalauza az író budapesti vonatkozásokban igen gazdag műveihez, a mai olvasók eligazodását segítő kislexikon. Krúdy szavait, mondatait idézi szinte mindenki, aki ma a régi Pestre emlékezik. Ez bátorított minket.
Látni akartuk összefoglalva, hogy mit tudott ez a kivételes ember a városról, amelyet egyetlen nagy regényben szeretett volna megírni, s amelyet végül is több tucatnyi regényben, sok száz elbeszélésben és hírlapi cikkben örökített meg. Szerettük volna részletekig megismerni mindazt, amit ő látott s leírt. Nyomában jártunk a régi... Tovább
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Budapesti Krúdy-kalauz Budapesti Krúdy-kalauz

Egy lapon ajándékozási bejegyzés látható.

Állapot:
4.700 ,-Ft
24 pont kapható
Kosárba