1.034.869

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tudom, kinek hittem (dedikált példány)

Igehirdetések

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Blende Bt.
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 190 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-87213-8-9
Megjegyzés: Bölcskei Gusztáv szerző által dedikált példány.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


ÜDE KOMOLYSÁGGAL
Amikor Bölcskei Gusztáv püspök igehirdetéseinek válik részesévé az ember, akkor az igehirdetés összetett igényű műfajának ízeivel találkozhat.
A kicsiségek, hétköznapiságok a dolgok mögé nézésre segítik, helyzetelemzésre és reflektálásra ösztönzik. A cél mindenen át a bibliai összefüggések feltárása. Azon igyekszik prédikációiban, hogy a szóba hozott élethelyzeteket és életkérdéseket találkoztassa a mélybe néző igelátás segítségével az Örökkévaló Isten Krisztusban felkínált megoldásával. Bölcskei Gusztáv az exegetikai-teoiógiai megvilágításban, a Szentírás belső bizonyságtételének képviseletében, az egymásra rímelő bibliai történetek felidézésében, a bibliai teológiai ívek megrajzolásában nem ismer tréfát. Igehirdetéseinek ez ad sajátos komolyságot, amelyet felelősségteljes lelkipásztori hangon szólaltat meg. A szószéken tartózkodik mindennemű pszichologizálástól, mondandójának mégis lelke van, s megzendülnek az igéből a jelenkorra vonatkozó, eligazító... Tovább

Fülszöveg


ÜDE KOMOLYSÁGGAL
Amikor Bölcskei Gusztáv püspök igehirdetéseinek válik részesévé az ember, akkor az igehirdetés összetett igényű műfajának ízeivel találkozhat.
A kicsiségek, hétköznapiságok a dolgok mögé nézésre segítik, helyzetelemzésre és reflektálásra ösztönzik. A cél mindenen át a bibliai összefüggések feltárása. Azon igyekszik prédikációiban, hogy a szóba hozott élethelyzeteket és életkérdéseket találkoztassa a mélybe néző igelátás segítségével az Örökkévaló Isten Krisztusban felkínált megoldásával. Bölcskei Gusztáv az exegetikai-teoiógiai megvilágításban, a Szentírás belső bizonyságtételének képviseletében, az egymásra rímelő bibliai történetek felidézésében, a bibliai teológiai ívek megrajzolásában nem ismer tréfát. Igehirdetéseinek ez ad sajátos komolyságot, amelyet felelősségteljes lelkipásztori hangon szólaltat meg. A szószéken tartózkodik mindennemű pszichologizálástól, mondandójának mégis lelke van, s megzendülnek az igéből a jelenkorra vonatkozó, eligazító áthallások.
A kötet 40 beszédet tartalmaz, amelyet Bölcskei Gusztáv 1997-2007 között mondott el, mint a Tiszántúl református püspöke. A válogatást a „Krisztust követve, Krisztusért járva követségben" címmel elhangzott püspöki székfoglaló beszéd nyitja, amelyet 1997. január 18-án a debreceni Nagytemplomban hallhattak az ünnepi közgyűlés résztvevői. A programbeszédet kronologikus sorrendben 39 igehirdetés követi, amelyek különböző ünnepi alkalmakon szólaltatták meg Isten üzenetét.
Bölcskei Gusztáv igehirdetéseire jellemző a lokálpatrióta érzelem kendő-zetlensége. Otthonosan érzi magát a Kárpát-medence magyarsága között, a Tiszántúl reformátusságának tájain és a cívisvárosban, Debrecenben, amelynek szíve a Református Kollégium.
A bibliai üzenet üde komolysággal továbbadott kincsei adjanak minél több olvasónak lelki táplálékot, életre bátorítást és üdvbizonyosságot, a kötet szerzőjének pedig a Kijelentés Ura adjon szolgálatához további hűséget és áldást!
Ifj. Fekete Károly Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Bölcskei Gusztáv

Bölcskei Gusztáv műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bölcskei Gusztáv könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tudom, kinek hittem (dedikált példány) Tudom, kinek hittem (dedikált példány) Tudom, kinek hittem (dedikált példány) Tudom, kinek hittem (dedikált példány) Tudom, kinek hittem (dedikált példány)

Néhány lap sarka nedvességtől enyhén foltos, hullámos.

Az előlapon a szerző, Bölcskei Gusztáv névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
6.480 ,-Ft
32 pont kapható
Kosárba
konyv