| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 167 oldal |
| Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-231-368-2 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
| A borok harmozinálása | 5 |
| A borok házasítása | 6 |
| A házasítás célja | 7 |
| A bortörvény előírásai | 7 |
| A házasítás végrehajtása | 8 |
| A savtartalom szabályozása | 10 |
| A természetes savtartalom csökkentése | 10 |
| A savtartalom csökkentése szénsavas mésszel | 11 |
| A savtartalom szabályozása a biológiai almasavbomlás felhasználásával | 14 |
| A savtartalom emelése | 16 |
| A cukortartalom növelése | 17 |
| A bortörvény előírásai | 17 |
| A borok összhangja | 19 |
| Az alkoholtartalom megváltoztatása | 21 |
| A bortörvény előírásai | 21 |
| Szín- és ízjavítás | 23 |
| A borok tisztítása | 27 |
| A borok fejtése | 28 |
| Szeparálás | 32 |
| A borok derítése | 36 |
| A derítőanyagok hatása | 37 |
| A derítés módjai | 43 |
| Szűrés | 47 |
| A szűrés hatása | 49 |
| A szűrők kiválasztásának szempontjai | 50 |
| A borok stabilizálása | 59 |
| Melegkezelés | 60 |
| Hidegkezelés | 61 |
| Egyéb stabilizálóeljárások | 65 |
| A csemegeborok készítése | 69 |
| Tokaji borok | 69 |
| Tokaji szamorodni | 70 |
| Tokaji aszú | 70 |
| Tokaji eszencia | 72 |
| Tokaji máslás | 73 |
| Tokaji fordítás | 74 |
| Összeállított (típus-) csemegeborok | 74 |
| Külföldi csemegebor-különlegességek | 78 |
| Ürmösborok és fűszerezett borok | 80 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.