1.034.952

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Olimpiai arcképcsarnok (minikönyv) (számozott)

105 magyar aranyérem története

Szerző
Lektor
Fotózta

Kiadó: Sportpropaganda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény kötés
Oldalszám: 245 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 6 cm x 4 cm
ISBN:
Megjegyzés: Számozása: 132 Számozás színe: Fekete Kiadott példányszám: 5000, ebből 500 számozott példány. Könyvtervező: Erdélyi János Nyomda: Zrínyi Nyomda, Budapest Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 40 x 59 mm. Az előszó német és angol nyelven is szerepel a könyvben.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Bizony már régen elmúltak a kisgyermekkor óbudai és srác időszakom angyalföldi évei, hiszen már túl vagyok a bűvös határt jelentő ötödik X-en. Pályafutásom során - miként ez különben a könyvben is... Tovább

Előszó

Bizony már régen elmúltak a kisgyermekkor óbudai és srác időszakom angyalföldi évei, hiszen már túl vagyok a bűvös határt jelentő ötödik X-en. Pályafutásom során - miként ez különben a könyvben is megtalálható - három olimpiai, további két Európa-bajnoki győzelmet szereztem.
1948-ban Londonban 22 éves "virgonc" koromban első három mérkőzésemen padlóra küldtem ellenfelemet, ami érthető tekintélyt biztosított számomra az ökölvívósport hazájában, Angliában. A döntőben az angol John Wright ellen is sikerült győznöm. Négy évvel később Helsinkiben nagyon tartottam az amerikai néger Webbtől, de amikor őt is kiütöttem, már magabiztosan vívtam a döntőt a délafrikai Theunis van Schalkwyk ellen. Harmadik olimpiámon, Melbourne-ben az elődöntőben a lengyel Zbigniew Pietrzykówskival kerültem össze, aki előzőleg egyszer velem is megismertette a kiütés ízét. Ez azonban nem bénított meg, hanem csak fokozta erőmet, s így sikerült vennem az akadályt, hogy azután a döntőben egy amerikai néger, a gyors és igen erős José Torres ellen biztosítsam harmadik olimpiai aranyérmemet.
Életem összeforrt az ökölvívással. Már évek óta azon fáradoztam, hogy a fiatalok folytassák a hagyományokat. Vajha úgy hallgatnának rám, mint én annak idején Adler Zsigára. Remélem lesz még a mi kemény sportágunkban is olimpiai aranyunk, talán már legközelebb, Moszkvában.
Jómagam ugyan a kesztyű és nem a toll forgatásának embere vagyok, mégis szívesen tettem eleget annak a megtisztelő felkérésnek, hogy írjak néhány szavas előszót.
E könyv lapjainak forgatásakor jó szórakozást kívánok a minikönyvgyűjtők népes táborának!

PAPP LÁSZLÓ
háromszoros olimpiai bajnok Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Olimpiai arcképcsarnok (minikönyv) (számozott) Olimpiai arcképcsarnok (minikönyv) (számozott) Olimpiai arcképcsarnok (minikönyv) (számozott) Olimpiai arcképcsarnok (minikönyv) (számozott) Olimpiai arcképcsarnok (minikönyv) (számozott)

A borító enyhén foltos.

A példány sorszáma: 132.

Állapot:
4.900 ,-Ft
25 pont kapható
Kosárba
konyv