1.035.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Rába Vasas ETO

Az alakulástól-napjainkig

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 162 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Háromnegyed évszázad nagy idő, erre az útra tekint most vissza sportegyesületünk, a Rába Vasas ETO. A Magyar Vagon- és Gépgyár dolgozói büszkék sportolóikra, hazai és nemzetközi versenyen elért... Tovább

Előszó

Háromnegyed évszázad nagy idő, erre az útra tekint most vissza sportegyesületünk, a Rába Vasas ETO. A Magyar Vagon- és Gépgyár dolgozói büszkék sportolóikra, hazai és nemzetközi versenyen elért sikereikre.
A kezdet kezdetétől a munkásfiataloké volt a főszerep nemcsak a termelésben, a sportsikerek megalapozásában is. Ők voltak, akik már évtizedekkel ezelőtt felismerték a munka utáni testedzés jelentőségét. Sportszeretetükkel, lelkesedésükkel indították útnak azt a mozgalmat, amelynek eredményeként a Rába Vasas ETO az országosan kiemelt egyesületek közé tartozik, tevékenységét válogatottak, olimpiára készülő sportolók fémjelzik.
A felszabadulás után a gyár fejlődésével lépést tartott a sportélet is. Országos és nemzetközi versenyeken és bajnokságokon, olimpiákon kísérte a dolgozó kollektíva megkülönböztetett, féltő figyelme az egyesület képviselőit. Soha nem volt mindegy a munkapadok mellett, hogy milyen eredményt ért el a labdarúgó-csapat, hogyan szerepeltek itthon vagy külföldön a szakosztályok képviselői. A sportolók legtöbbje meghálálta a bizalmat és a megbecsülést, versenyzésével és magatartásával méltóan képviselte a győri zöld-fehér színeket.
Példájuk azokban is követőkre talált, akik a sportban nem törekedtek világhírnévre. Az élsport mellett az üzemi tömegsport is mindig lépett előre, ezreknek nyújtott a munka utáni testedzéssel kikapcsolódást, felüdülést, és erőgyűjtést a másnapi munkához. A jelenlegi, szervezett tömegsport az egyre jobb lehetőségeket kihasználva kamatozhat a műhelyekben, a rajzasztalok mellett.
Az utóbbi években mind jobb feltételek között működő Rába Vasas ETO-tól szurkolói a hagyományok folytatását várják. A vállalat és az egyesület neve azonos, a gyárhoz hasonlóan a Rába jelkép a sportolókat is kötelezi az állandó megújulásra: hogy helytállásukkal öregbítsék a gyár, a város és a megye hírnevét, eredményükkel mondva köszönetet annak a sokezer dolgozónak, akik munkájukkal járulnak hozzá a felkészülés, az élsport segítéséhez. Vissza

Tartalom

Előszó 3
Köszöntő 4
Tisztelgés az elődök előtt 6
A kezdettől a háborúig 7
Szakosztályaink első négy évtizede 25
Három évtized a felszabadulás után 41
Szakosztályaink működése a háborútól napjainkig 69
Az ETO portréalbumából 126
Az ETO elnökei 142
A Rába Vasas ETO napjainkban 144
Büszkeségünk: az új stadion 150
Az egyesület válogatott sportolói 155
Dicsőségtábla 156
Zárszó az egyesületről és a jövő feladatairól 160
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv