kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Könnyűipari Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 143 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. Megjelent 550 példányban. |
| pH mérés | 3 |
| A pH mérés elméleti alapjai | 3 |
| Kolorimetriás pH mérés | 14 |
| Elektromos pH mérés | 22 |
| Elektromos pH mérések kivitelezése | 26 |
| A pH mérő hitelesítése | 32 |
| Az elektromos pH méréshez használt elektródok | 33 |
| Vízvizsgálat | 37 |
| Természetes vizek keménysége | 39 |
| Lúgosság Lunge - Wartha szerint | 40 |
| Változó vagy karbonát keménység | 41 |
| Összes keménység Wartha - Pfeifer szerint | 42 |
| Összes keménység meghatározása palmitátos titrálássla Blacher szerint | 43 |
| Állandó vagy maradék keménység | 44 |
| Magnézia-keménység meghatározása | 45 |
| Szénsav meghatározás | 46 |
| Szabad szénsav | 47 |
| Agresszív szénsav | 50 |
| Vízben oldott oxigén Winkler L. szerint | 52 |
| Szerves szennyezés | 55 |
| Vastartalom | 56 |
| Szárazmaradék | 57 |
| Szulfáttartalom | 58 |
| Kloridtartalom | 58 |
| Vízlágyítás | 60 |
| Lágyított víz vizsgálata | 62 |
| Égetett mész vizsgálata | 63 |
| Szabad kálciumoxidtartalom | 63 |
| Kálciumkarbonáttartalom | 64 |
| Szaporaság meghatározása | 65 |
| Szulfidok vizsgálata | 65 |
| Nátriumszulfid | 65 |
| Arzénszulfid | 69 |
| Báriumszulfid elemzés | 72 |
| Meszes levek vizsgálata | 73 |
| Az egyes meghatározások lényege és kivitele | 74 |
| Összalkalitás | 74 |
| Szabad ammóbia | 74 |
| Oldott fehérje meghatározása | 76 |
| Meszes levek szulfid kéntartalmának meghatározása | 81 |
| Kauszticitás | 82 |
| SH: CH arány | 84 |
| Konyhasótartalom | 85 |
| A mésztelenítés és pácolás anyagainak vizsgálata | 86 |
| A mésztelenítés anyagai | 86 |
| Hangyasav meghatározása | 87 |
| Ammóniumsók meghatározása | 88 |
| Pácanyagok vizsgálata | 89 |
| Pácérték meghatározása | 90 |
| Fuld és Gross módszere | 92 |
| Zselatinos módszer | 94 |
| Színezék és vizsgálatuk | 95 |
| Színelmélet | 95 |
| Az abszorpció erőssége | 96 |
| Színek | 97 |
| Színezékek vizsgálata | 105 |
| Semleges hozzátétek és azok vizsgálata | 106 |
| Azonossági vizsgálatok | 108 |
| Egységes összetétel | 108 |
| Színezékcsoport megállapítása | 111 |
| Szerkezeti vizsgálatok | 113 |
| Mennyiségi elemzés | 114 |
| Relatív módszerek | 115 |
| Abszolút módszerek | 122 |
| Szesz-oldható és zsír-oldható színezékek | 123 |
| Szőrme színezékek és azok vizsgálata | 124 |
| Színezékek ellenállóképessége | 129 |
| Fényállóság | 131 |
| Víz- és mosásállóság | 134 |
| Savállóság és lúgállóság | 136 |
| Vasalásállóság | 136 |
| Dörzsállóság | 137 |
| Egalizáló képesség | 138 |
| Színezék minősítése | 140 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.