kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Alinea Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 166 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-863-062-0 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| Mit iszunk? | 7 |
| Bor és történelem | 9 |
| Utazás a múltba - pillanatképek a bor történetéből | 10 |
| A magyarok bora | 12 |
| Bor helyett | 16 |
| A gyógyító bor | 18 |
| Palackba zárt történelem | 20 |
| Hogyan születik a bor? | 23 |
| A magyar bor helye a világban | 24 |
| A termőtáj, a fajta és a készítési mód borba írt ajánlólevele | 29 |
| A pezsgő | 43 |
| Biobor | 51 |
| Kóser bor | 53 |
| Ami a bortól elválaszthatatlan | 55 |
| A pince | 56 |
| A hordó - nem csak hagyományból | 60 |
| Az üvegpalack, a bor ruhája | 63 |
| Címke | 68 |
| A dugó, a palack lelke | 73 |
| A borok értékelése | 79 |
| Hivatásos borítészek | 81 |
| Ítélet a bor fogyasztási értékei alapján | 82 |
| A sommelier | 84 |
| Hogyan kóstoljunk? | 84 |
| Bortájoló - hogyan válasszunk bort | 91 |
| Ötletek a borok beszerzésére | 92 |
| Házi vinotéka összeállítása | 93 |
| Mikor igyuk meg? | 98 |
| Jóízű befektetés | 99 |
| Borok és alkalmak | 101 |
| Bor az asztalon | 107 |
| A borfogyasztás kellékei | 109 |
| A gasztronómia előzményei | 112 |
| Választási dilemma | 114 |
| Bor az étteremben | 116 |
| Kulinária felsőfokon: a sajt és a bor | 117 |
| Szivar - a légnemű ízek élvezete | 120 |
| A bor hívó szava | 125 |
| Úton - pohárral a kezünkben | 126 |
| Borárverések | 126 |
| A bor lovagjai | 127 |
| Bor és internet | 130 |
| Borok és borvidékek | 133 |
| Borlexikon | 147 |
| Eseménynaptár | 159 |