1.034.221

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az Ecseri úti oroszlán

Rövid történetek apámról és rólam

Szerző
Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: Jaffa Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 211 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-615-523-518-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Bornai Tibor és Bornai Tibor? Talán csak nem önmagával fog társalogni a szerző? Nos, ezúttal másról van szó. A könyvet, amit most a kezében tart az olvasó, ketten írták: Bornai Tibor, az édesapa, aki hatvanéves korában, negyven évvel ezelőtt hunyt el, és fia, Bornai Tibor, aki akkor még csak tizenhét éves volt.
Az apa 1912-ben született, és 1972-ben halt meg. Fia 1955-ben látta meg a napvilágot, a másik dátum még titok. Kettejük történeteiből rajzolódik ki ez a nehéz, csodákkal és tragédiákkal telezsúfolt időszak, amelynek kezdete éppen most, a könyv megjelenésekor ér százéves évfordulójához. Erről a száz évről mesélnek ők ketten: a kályha mellett ülve téli estéken, a Balaton partján heverészve, egy május elsejei felvonuláson, egy Párizs felé robogó kisbuszon, a Népliget mutatványosbódéi előtti padon vagy egy Üllői úti bérház konyhájában. Sírós-nevetős könyv ez, dokumentumregény, minden benne szereplő tény és adat valóságos. Apa és fia jegyzetfüzetében lapozgathatunk csodálkozva,... Tovább

Fülszöveg

Bornai Tibor és Bornai Tibor? Talán csak nem önmagával fog társalogni a szerző? Nos, ezúttal másról van szó. A könyvet, amit most a kezében tart az olvasó, ketten írták: Bornai Tibor, az édesapa, aki hatvanéves korában, negyven évvel ezelőtt hunyt el, és fia, Bornai Tibor, aki akkor még csak tizenhét éves volt.
Az apa 1912-ben született, és 1972-ben halt meg. Fia 1955-ben látta meg a napvilágot, a másik dátum még titok. Kettejük történeteiből rajzolódik ki ez a nehéz, csodákkal és tragédiákkal telezsúfolt időszak, amelynek kezdete éppen most, a könyv megjelenésekor ér százéves évfordulójához. Erről a száz évről mesélnek ők ketten: a kályha mellett ülve téli estéken, a Balaton partján heverészve, egy május elsejei felvonuláson, egy Párizs felé robogó kisbuszon, a Népliget mutatványosbódéi előtti padon vagy egy Üllői úti bérház konyhájában. Sírós-nevetős könyv ez, dokumentumregény, minden benne szereplő tény és adat valóságos. Apa és fia jegyzetfüzetében lapozgathatunk csodálkozva, hogy mennyire rímel egymásra ez a két sors. És talán sokan lesznek majd, akik a maguk életében is megtalálják az ugyanilyen rímképletű verssorokat.
„Oroszlán az Ecseri úton? Hogy kerül egy oroszlán az Ecseri útra, ahol a használt gyerekkocsitól a hibás rádióig, a szakadozott könyvektől a molyos rókaboáig ócska tárgyakat adnak-vesznek az emberek?"
Kiderül majd, ahogy az olvasók az igazi, nagy kérdésekre is választ találnak ebben az emberséggel és humorral átszőtt könyvben. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Az Ecseri úti oroszlán 5
Hapták és abtréten 10
Brjanszki napló 13
Baba Yaga 32
Verekedéseink 41
Életrajz - megjegyzésekből összeállítva 53
Itt van május elseje 55
Valahol Oroszországban 59
Nagyapám és mi ketten, apámmal 68
Töredékek 79
Jaj de jó a habos... 91
A második törökvész (csasztuska) 97
Don Jüan kórházba kerül 99
Ipp és Zorán 103
Durdi Haldurdi és a savanyú vetrece 115
A ródli és a szintetizátor 126
A penitencia 132
Optimista vagyok 140
Lottó 142
Repül a..., repül a... 148
A villamoson 151
Szigligettől Szigligetig 155
Nyomorúságos szélmalomharcainkból 162
Ki mit tud? 168
A nagy félreértés 174
Az avas tepertő 179
Megyünk vagy maradunk? 183
Barátok 185
Jó mulatság, férfimunka 195
Jelentés 200
Találkozásom John Lennonnal 203
Volt egy pillanat 209
Utóhang 211

Bornai Tibor

Bornai Tibor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bornai Tibor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv