652.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Almatermesztés

Szerző
Szerkesztő
Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat (Budapest) ,
Fűzött keménykötés , 377 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, 35 ábrával illusztrálva.

Tartalom

Előljáróban Európa almatermesztéséről (Pethő)5
Az exportról6
Az importról8
Mennyi alma lesz 1970-ben?8
Magyarországi almatermesztés (Pethő)15
A XX. századi termesztés első szakasza (1895-1919)15
A XX. századi termesztés második szakasza (1920-1945)17
A XX. századi termesztés harmadik szakasza (1946-1970)19
Az almatermesztés területi elhelyezkedése20
Csak számokban33
A szaporítóanyagtermesztés egyes kérdései (Probocskai-Nagy)40
Az alma alanyai40
Közbeoltás50
Gyökérnemes gyümölcsfák51
Az alanyok hatása a nemesre52
A faiskolai oltványnevelés és a termesztés összefüggése53
A fajták helyzete az üzemi almatermesztésben55
A termesztésben található fontosabb fajták (Pethő)56
Előzetesen elismert fajták (Tomcsányi)67
Hazai fajtajelöltek (Tomcsányi)68
Megvizsgált külföldi fajták (Tomcsányi)70
A fajtaválaszték alakulása a fő almatermesztő országokban (Tomcsányi)72
Művelésmód (Gyúró-Pethő)75
Hagyományos művelésmód75
Átmeneti művelésmód77
Intenzív művelésmód77
Ültetési rendszer77
A fa alakja87
Metszés (Gyúró-Pethő)105
A metszés célja105
Az almafa részei106
A fa fiziológiai tevékenysége és a metszés összefüggése110
A metszés gyakorlati szabályai116
A metszésre alkalmas időszak118
Jelentősebb koronaformák alakító és fenntartó metszése118
Különleges metszések129
Sövény koronaforma és a támrendszer131
Talajerőgazdálkodás (Terts)133
A terület előkészítése134
A trágyázás137
A talajművelés és a gyomírtás168
Az öntözés169
A virágképződés folyamata és a termésszabályozás (Bubán-Zatykó)174
A virágképződés folyamata174
A termés szabályozása192
Növényvédelem (Jenser)206
Betegségek206
Kártevők215
Az alma egész évi növényvédelme227
Szüret (Heltmann)253
Az alma érése a fán, majd szedése után a tárolóban254
Az alma méretének, illetve súlyának növekedése a szedésre érettség időszakában259
A szedés ideje262
A szedés módja274
Tárolás (Boros)285
A tárolás termesztéstechnikai feltételei285
Tárolási technológia és módszerei291
Raktári betegségek297
A tárolás költségei és gazdaságossága301
Üzemszervezés és munkaszervezés (Vígh)304
Almaültetvények és a kapcsolódó létesítmények tervezése310
Almaültetvények munkaszervezése320
A jövedelem356
Felhasznált irodalom364
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem