1.034.812

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Műszaki lexikon 1-3./Kiegészítés

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 4.179 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN: 963-05-0168-6
Megjegyzés: A kötetek fekete-fehér ábrákkal illusztráltak.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A műszaki tudományokat felölelő lexikon utoljára 1928-ban jelent meg hazánkban Technikai Lexikon címmel, két kötetben. Azóta a természettudományi ismeretanyag nagyarányú fejlődésével párhuzamosan... Tovább

Előszó

A műszaki tudományokat felölelő lexikon utoljára 1928-ban jelent meg hazánkban Technikai Lexikon címmel, két kötetben. Azóta a természettudományi ismeretanyag nagyarányú fejlődésével párhuzamosan rohamos léptekben, szinte ugrásszerűen bővült az azokat alkalmazó műszaki tudományok területe. Szükségszerű tehát, hogy az eddig elért és igen szerteágazó, sok irányban szakosodott eredményeket tartalmazó ismeretanyagot összegyűjtve e lexikonban tárjuk a műszaki tudományokkal foglalkozó mérnökök, technikusok és gyakorlati szakemberek, valamint a technika iránt érdeklődő művelt nagyközönség elé.
A lexikon célja, hogy a műszaki tudományok elméleti alapjairól, egyes - az ipar körében - felhasznált anyagokról és eljárásokról korszerű, közérthető meghatározásokkal, a gyakorlati felhasználások lényegének ismertetésével eligazítást, tájékoztatást vagy tudományos útbaigazítást nyújtson használójának. Számos ábra segíti a megértést, és a bő irodalmi utalások elvezetnek egy-egy téma - vagy tárgykör - mélyebb megismeréséhez. A lexikon e célkitűzésével egyben segítségére kíván lenni a szakembereknek is abban, hogy saját szűkebb szakterületükön kívül a többi műszaki ágazat ismeretanyagában is könnyen eligazodhassanak.
A lexikon felöleli a műszaki tudományok valamennyi ágát, kivéve a haditechnikát. A megadott szűk terjedelem, sajnos, nem tette lehetővé, hogy a műszaki alkotók munkásságával is foglalkozzunk.
Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv