1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Felvételi és versenyfeladatok gyűjteménye - Kémia

Szerző

Kiadó: Korona Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 295 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN: 963-8153-72-5
Megjegyzés: Tankönyvi száma: KO 0042.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A könyv az elmúlt évek kémia írásbeli felvételi vizsgák számítási feladatainak, valamint az Országos Tanulmányi Verseny (OKTV) első és második fordulóján szerepelt feladatoknak a gyűjteménye. A... Tovább

Előszó

A könyv az elmúlt évek kémia írásbeli felvételi vizsgák számítási feladatainak, valamint az Országos Tanulmányi Verseny (OKTV) első és második fordulóján szerepelt feladatoknak a gyűjteménye. A példák mellett azok részletes megoldásait is bemutatja. Természetesen minden feladatnak többféle jó megoldása lehet; a bemutatott minta csak egy a lehetséges változatok közül.
A feladatok nem a közreadás éve szerinti csoportosításon követik egymást; az egyes fejezeteken belül (felvételi, ill. OKTV-példák), egyfelől fokozódó nehézségi sorrendet, másfelől azonos vagy hasonló témák, megoldási mechanizmusok szerinti elrendezést követtünk. A feladatok ilyen sorrendben történő feldolgozása segíti az újabb, nehezebb összefüggések felismerését, megértését, ill. a hasonló számítási eljárások begyakorlását.
Az OKTV-feladatok elméleti-tartalmi háttere - különösen a második forduló esetében - túlmutat az iskolában tanultakon. Ilyen esetben a fakultatív kémiatankönyvek vagy a megfelelő szakkönyvek segítenek a tájékozódásban.
Könyvünkkel elsősorban a kémiai tárgyú vizsgákra, versenyekre való felkészüléshez szeretnénk segítséget nyújtani. Használatát szakkörön, fakultációs órákon ajánljuk. Az érdeklődő diákok egyéni, otthoni munkájuk során is haszonnal forgathatják.
Ajánljuk a könyvet tanárok, tanárjelöltek figyelmébe is, ha a tehetséges diákok iskolai követelményeket meghaladó szintű felkészítéséhez kedvet éreznek, s diákjaikkal eredményeket, sikereket kívánnak elérni. Vissza

Tartalom

Előszó5
Felvételi feladatok7
5 pontos feladatok (1-21.)9
10 pontos feladatok (22-84.)21
15 pontos feladatok (85-103.)83
Versenyfeladatok (OKTV)107
1. forduló feladatai (1-64.)109
2. forduló feladatai (65-136.)183
Táblázatok285
Fizikai állandók287
Elemek relatív atomtömege288
Oldhatóság vízben290
Képződéshő291
Gyenge savak és bázisok disszociációállandója292
Oldhatósági szorzat294
Standardpotenciál295
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv