1.035.059

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Csíkszentmihályi Róbert (dedikált példány)

Szerkesztő
Fordító
Róla szól
Fotózta
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 281 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 29 cm x 22 cm
ISBN: 963-460-855-8
Megjegyzés: Csíkszentmihályi Róbert szobrász- és éremművész által dedikált példány. Színes fotókkal illusztrálva. Melléklettel.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tizenkét éves sem lehettem, amikor egyik napról a másikra kimaradtam a mindennapi utcai játékokból, a vad rohanásokból, a bandázásból. Elbűvölt egy amatőr rajzszakkör csendes áhítata. Szegényes... Tovább

Előszó

Tizenkét éves sem lehettem, amikor egyik napról a másikra kimaradtam a mindennapi utcai játékokból, a vad rohanásokból, a bandázásból. Elbűvölt egy amatőr rajzszakkör csendes áhítata. Szegényes pincehelyiségben komoly felnőttek görnyedtek esténként rajztáblájuk fölött, lélegzet-visszafogott elszántsággal méregetve az eléjük tett sámlit vagy köcsögöt. Rajzoltak, festettek. ide csöppentem be egy-két hasonszőrű gyerekkel együtt. Szenvedelmesen igyekeztünk mi is, átérezve a dolog komolyságát. A szünetekben meg csak lestük a nagyok tiszteletteljesen tétovázó szavait: "... Rembrandt mélységét talán a vonalkultúrája (...) azért leginkább szegény Van Gogh (...) ó, Gauguin..."
Jól éreztem magam ennek a titokzatos művészeti bugyornak feloldó félhomályában. A világítás valószínűleg tényleg gyenge volt, de nem is lehetett más a megsejtett igazi nagy "Művészet" ama nehéz árnyékában. A szakkörbe édesanyám vitt el, biztos felismeréssel és elhatározással hajlamaimat illetően. Vissza

Tartalom

Előzmények és visszhangok 7
Életrajz 51
Egyéni kiállítások 56
Csoportos kiállítások 66
Irodalom 75
Képek 82
Katalógus - Köztéri szobor, emléktábla, síremlék 226
Szobor 234
Érem, plakett 246
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv