A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

100 baromfirecept

Szerző
Grafikus

Kiadó: Minerva
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 117 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A baromfi a magyar konyha kedvelt étele, de igen sok háztartásban csak rántva, pörkölten, paprikásan, valamint töltve és sütve fogyasztják. Ezt is eléggé egyhangúan, valamennyi baromfit azonosan... Tovább

Előszó

A baromfi a magyar konyha kedvelt étele, de igen sok háztartásban csak rántva, pörkölten, paprikásan, valamint töltve és sütve fogyasztják. Ezt is eléggé egyhangúan, valamennyi baromfit azonosan fűszerezve. Kis szakácskönyvünk célja a baromfiak változatosabb készítése. Természetesen az itt közölt receptek nem merítik ki az összes lehetőséget. Az ismétlések elkerülése végett az egyes ételeket csak egy-egy baromfival kapcsolatban közöltük, noha például a pecsenyekacsából készülő ételeket készíthetjük pecsenyelibából is vagy fordítva. Kacsacombból is elkészíthetjük mindazt, amit pulykacombból és ugyancsak fordítva. A fűszereket használhatjuk saját ízlésünk szerint változatosabban is. A baromfit igen sok esetben ajánlják betegnek, csecsemőknek, fogyókúrásoknak. A közvéleményben még ma is él az a nézet, hogy diétásoknak és csecsemőknek az ételeket fűszer nélkül kell elkészíteni. Ez azonban téves szemlélet, amit az orvosok sem javasolnak, hiszen a fűszer nélküli étel nem hozza meg, sőt csökkenti az étvágyat, az egyhangúság unalmassá teszi az evést, és betegünk, csecsemőnk étvágya nem javul, hanem romlik. Vissza

Tartalom

Előszó 3
CSIRKE
Raguleves 7
Raguleves gombával 8
Csirke erőleves csecsemőknek és betegeknek 9
Savanyú leves 10
Becsinált csirke petrezselyemmel 11
Becsinált csirke fehér borban 11
Becsinált csirke zöldséggel 12
Zöldborsós aprólék 13
Majoránnás csirke 13
Zöldfűszeres csirke 14
Zöldpaprikás csirke 15
Gombás rizses aprólék 15
Paprikás csirke 16
Csirkepörkölt 17
Alumínium fóliában sült csirke 18
Töltött csirke alufóliában 18
Csirkedarabok fóliában párolva 19
Pácolt zöldfűszeres csirke fóliában 20
Töltött csirke fogyókúrásoknak 21
TYÚK
Tyúkhúsleves 23
Gombás tyúk bakonyi módra 24
Mustáros tyúk 25
Sült tyúk alumínium fóliában 25
Töltött tyúk 26
KAKAS
Erőleves 28
Bakonyi betyárleves 30
Vadas kakas 30
Lecsós kakas 31
Paradicsomos kakas 32
Gombás kakas 33
Rakott tök, kel, karfiol kakascombbal 34
Töltött paprika 35
Töltött tök 36
Pácolt kakas sülve 37
KACSA
Olívabogyós kacsa 39
Paprikás kacsa sütve 40
Majoránnás paprikás kacsa 41
Vörös borban párolt kacsa 41
Gombás kacsa 42
Kacsaleves 43
Rizses kacsa zöldséggel 43
Paprikás rizses kacsa 44
Majoránnás sült kacsa 45
Töltött kacsa 45
LIBA
Libaleves 48
Rizses liba zöldséggel 49
Rizses liba paprikásan 49
Pecsenyeliba vörös borban 50
Pecsenyeliba vadasan 51
Libamelltokány tojással 53
Vagdalt libamell 54
Zöldfűszerrel pácolt sült liba 55
Darabokban sült liba 56
Töltött liba 57
PULYKA
Erőleves 59
Vagdalt pulykamell 60
Hideg hasé 62
Majoránnás mellszeletek 63
Gombás mellszeletek 63
Uborkával töltött mellszeletek 64
Mellszeletek roston 65
Mellszeletek alufóliában 66
Alufóliában sült pulyka 67
Töltött pulyka alufóliában 68
Zöldségmártásos pulykacomb 70
Vadas pulykacomb 71
Tokány combból 72
GYÖNGYÖS
Erőleves 74
Gyöngyöskrém 76
Gyöngyösleves savanyúan 77
Alufóliában sütött gyöngyös 78
Pácolt gyöngyös 78
Töltött gyöngyös 79
Gyöngyös vörös borban párolva 80
BELSŐ RÉSZ, KOCSONYA, KRÉMEK,
HÚSSALÁTÁK, KOLBÁSZOK
Pirított zúza 82
Paradicsomos zúza 83
Zöldborsós zúza 83
Vagdalt zúza 84
Zúzatokány '85
Rizses gombás zúza 86
Pirított máj majoránnával 87
Paprikás zsíros máj 87
Zsíros májkrém 88
Májtöltelék húsokhoz 88
Májkrém gombával 89
Alufóliában sült máj 90
Kocsonya 91
Jász kocsonya 92
Hússaláta majonézzel 92
Fogyókúrás hússaláta 93
Zöldborsós hússaláta 94
Zöldbabos hússaláta 94
Hagymás hússaláta 95
Marinírozott csirke 96
Csirkekrém 96
Szárnyashasé sárgarépával 97
Füstölt szárnyaskolbász 98
Fogyókúrás kolbász alufóliában sütve 98
Hizlaló kolbász, bélbe töltve 99
KÖRÍTÉSEK
Párolt burgonya 100
Burgonyapüré 100
Párolt rizs 101
Pirított rizs 101
Párolt zöldborsó és zöldbab 101
Párolt zöldségek 102
Párolt kelbimbó 102
Párolt karfiol, kelkáposzta, fejes káposzta 102
Parajkrém 103
Sóskakrém 103
Alufóliában főtt gombóc 104
Zsemlegombóc 104
Paprikás galuska 105
SALÁTÁK, KOMPÓTOK
Tejfölös majonézes mártás 106
Mustáros mártás 106
Paradicsomos mártás 106
Sovány paradicsommártás 107
Olajos öntet 107
Citromos tormakrém 108
Vitaminsaláta 108
Uborkasaláta 109
Sült paprika héjazva 109
Kompótok készítése 110

Bozsik Valéria

Bozsik Valéria műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bozsik Valéria könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv