A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Előhívás

Levelek (1920-1940)

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Kriterion Könyvkiadó
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 181 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal és illusztrációkkal.

Fülszöveg

Ez a levélsorozat egy művészsors rendezőpéldánya. A címzettként rejtőző szereplőktől, akik közül a legfontosabb minden bizonnyal az apa, hiszen az ifjú tőle örökölte a Párizs iránti vonzódást, ahol idősebb Halász Gyula kerek harminc évvel fia előtt járt elöszőr - mekkora távolság ível a levelekben lepergetett szerepek és szereplők kavalkádjáig! Hány arc, hány sors villan fel e lapokon, hány névtelen vagy neves figura keresztezi a levélíró útját - és közülük hányat örökít meg marandandóan nemcsak a gondosan megrajzolt képmás, de gyakran a csak felskiccelt vázlat is! Érthető, hogy a levelek arcképcsarnokában azok a magyar művészek vannak túlsúlyban, akikkel Brassait Berlinben, majd Párizsban hozta össze a sors - gazdag adalékként a Hunok Párizsban illyési körképéhez, számunka egyben otthonos megfelelőjeként a Beszélgetések Picassóval híresség-seregszemléjének.
A levelek igazi hőse mégis a szerző, aki ifjabb Halász Gyulából a szemünk előtt változik át Brassaivá. Huszonegy éves múlt,... Tovább

Tartalom

Brassai: Előszó (Fordította Horváth Andor)5
Berlini levelek 1920-19227
Franciaországi levelek 1924-194054
Jegyzetek164
Utószó172
Utóirat179
Névmutató180

Brassai

Brassai műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Brassai könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem