1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Orvosi szótár

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Medicina Könyvkiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 735 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-242-990-7
Megjegyzés: Tankönyvi száma: 1408.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Brencsán Orvosi Szótár meg-megújuló formában évtizedek óta szolgálja az orvosokat, orvostanhallgatókat és az orvostudomány iránt érdeklődő olvasóközönséget.
Az előző kiadás az általános... Tovább

Előszó

A Brencsán Orvosi Szótár meg-megújuló formában évtizedek óta szolgálja az orvosokat, orvostanhallgatókat és az orvostudomány iránt érdeklődő olvasóközönséget.
Az előző kiadás az általános műveltség tartalmi változásainak megfelelően az alapvetően latinos-görögös orvosi nyelvet megtartva lehetővé tette a szakkifejezések magyar nyelvű formájának használatával azok idegen nyelvű formájának megtalálását a latin nyelvben járatlan olvasók részére is. Az akkor kialakított szerkezet jól használhatónak bizonyult, ezért alapvető változtatásra nem szorult.
A tudomány fejlődése, változása azonban szükségessé tett némi módosítást, úgy jelentős bővítésre is sor került. Bővült az alternatív gyógyászat által használt természetes anyagok köre, belekerült az orvostudomány által az utóbbi évtizedben legintenzívebben kutatott területek szóanyaga, bővült a modern nyelvekből átvett és használt kifejezések köre, a rövidítések, kiegészítő anyagok is modernebbé váltak. Az így átalakított szótár reményeink szerint jól szolgálja célját.
Köszönetemet fejezem ki Benjámin Katalinnak a szótár negyedik kiadása bővítésében végzett nagy munkájáért. Külön köszönet illeti Farkasvölgyi Frigyesnét a szótár új megjelenésének támogatásáért.
A Medicina Könyvkiadó ezúttal is minden segítséget megadott a kiadással járó technikai, műszaki munkán túlmenően érdemi, szakmai téren is ahhoz, hogy a megújult szótár megfeleljen a vele szemben támasztható elvárásoknak.

Budapest, 2005. év július hó
Dr. Brencsán János Vissza

Tartalom

Előszó a harmadik kiadáshoz7
Előszó a negyedik, átdolgozott kiadáshoz9
Szótár11
Tájékoztató az orvosi helyesíráshoz709
Tájékoztató a szótár használatához710
A szótárban előforduló rövidítések711
Gyakori orvosi rövidítések712
Szókezdetek719
Szóvégződések731
A latinosan írt szavak kiejtése733
Latin számnevek és a számképzés szabályai734
Angol számok736
Hagyományos angol mértékegységek737
Görög ábécé738

Brencsán János

Brencsán János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Brencsán János könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv