A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A film krónikája

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Magyar Könyvklub-Officina Nova
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 680 oldal
Sorozatcím: Officina Nova krónika
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 30 cm x 25 cm
ISBN: 963-547-259-5
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrált.

Fülszöveg

A Lumiére fivérek épp egy századdal ezelőtti próbálkozásaitól a nagy álomgyáron, Hollywoodon keresztül egészen a bevételrekordot hozó "Őslénypark"-ig és napjainkig más sikerfilmjéig a filmművészet és a "mozi" meg a kettő szerencsés összefonódása a világ minden táján lenyűgözte az embereket. Talán ma már nem is annyira a filmszínházakban, de a tévében vagy a videokészülékek előtt feltétlenül. Ezt a varázst bűvöli az olvasó elé "A film krónikája".
85 kalendárium jellegű eseménysor-összeállítás ezernyinél is több cikkecskéje írja le a nemzetközi filmipar fejlődésének legfontosabb állomásait. Ezeket az adatokat az Oscarok és a cannes-i, berlini, velencei díjak felsorakozása egészíti ki módszeresen.
Több mint kétezer kisebb-nagyobb cikk írja le és elemzi tömören a világ filmtörténetének nagy sikereit, a közönség és a kritikusok körében aratottakat egyaránt. A leírásokat a rendezőről és más, meghatározó jelentőségű munkatársakról adott lista egészíti ki. További adalék a legkiemelkedőbb... Tovább
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem