1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az özvegy/Az utazó

Szerző
Fordító

Kiadó: Singer és Wolfner Könyvkereskedése
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím: Egyetemes Regénytár
Kötetszám: 6
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Két mű egy kötetben. Feuillet jellemzése: Bródy Sándortól. Nyomtatta Gelléri és Székely könyvnyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

"Feuillet, a regényiró.

Nem éltem Párisban s róla akarok irni. Egy darab Párisról, a régi Párisról - Feuillet Oktávról, ugy tizenöt érdekes regény - s a két ezúttal a... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

"Feuillet, a regényiró.

Nem éltem Párisban s róla akarok irni. Egy darab Párisról, a régi Párisról - Feuillet Oktávról, ugy tizenöt érdekes regény - s a két ezúttal a legjobban érdekli - «Az özvegy» szerzőjéről.
Párisról irni és nem látni soha még, elismerem : merész dolog. De hát ha tényleg nem is: szemeinkkel, figyelmünkkel, gondolkodásunk egy részével mi is, kisebb nemzetek fiatal nemzedéke ott élünk a szellem és Francziaország büszke fővárosában s ha nem is lehetünk párisiak a szó gondinet-i értelmében: csüggünk rajta, mint a vidéki az ő metropolisán; minden eseménye, minden ujsága a mi ujságunk, a mi eseményünk, szóval vele élünk, szeretjük és szeretünk hozzá hasonlóvá lenni. Hogy ő ragad-e el minket, avagy mi csak utánozzuk-e? - azt nem tudom.
Bárhogyan legyen, a Feuillet regényeivel kezemben, látni vélem a régi Párist s benne Feuillet-t, vagy hogy jobban mondjam : világosan látom «Az özvegy» iróját, a franczia főváros egy nem jelentéktelen részének egyik kiváló képviselőjét." Vissza

Tartalom

Bródy Sándor: Feuillet, a regényiró 3
Az özvegy 15
Az utazó - Jelenetek az életből 125
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv