837.970

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Szerves kémia 1-2.

Aminosavak, peptidek, fehérjék, szénhydratok/Egyetemi tankönyv

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 404 oldal
Sorozatcím: Egyetemi tankönyv
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: 11 ábrával és 12 táblázattal illusztrálva. Tankönyvi szám: 4201/1-2.

Tartalom

Aminosavak, peptidek, fehérjék
49. Aminocarbonsavak ...............................................................................787
Alfa-Aminosavak ....................................................................................................787
A fehérjék hidrolízisénél képződő aminosavak ..................................788
A fehérjeeredetű aminosavak elválasztása és meghatározása..........792
Az a-aminosavak előállítása....................................................................797
Az a-aminosavak fizikai tulajdonságai ................................................804
A természetes aminosavak térszerkezete..............................................800
Az a-aminosavak kémiai tulajdonságai................................................812
Az a-aminosavak szerepe az élő szervezetben....................................820
A fontosabb fehérjeeredetű aminosavak ..............................................824
Béta-Aminosavak ..........................................................................................841
e-Aminosavak: Super-polyamidok ..................................................................814
50. Peptidek ...........................................................................................846
A peptidek szintézise................................................................................847
A peptidek szerkezetének felderítése....................................................802
A természetes peptidek............................................................................808
Fehérjék................................................................................................................87
A fehérjék tulajdonságai..................................................................................874
A fehérjék oldékonysága..........................................................................874
A fehérjék amfoter jellege ......................................................................870
A fehérjék kimutatása ............................................................................877
A fehérjék szerkezete ......................................................................................878
A fehérjék molekulasúlya........................................................................878
A fehérjék primer struktúrája................................................................879
A fehérjék szekunder és tercier struktúrája ......................................885
A szekunder és tercier struktúra vizsgálata ................... 887
A fontosabb fehérjék.................................................895
A fontosabb proteinek ............................................................................895
A fontosabb proteidek ............................................................................899
Fiziológiailag aktív proteinek ................................................................901
Szénhydratok
A szénhydratok csoportosítása ..............................................................907
Monosaccharidok............................................................................................907
A cukrok szerkezete ........................................................................................909
A cukrok struktúrájának megállapítása ..............................................909
A cukrok térszerkezetének megállapítása ............................................911
A cukrok lactolgyűrűs szerkezete..........................................................922
A lactolgyűr tagszámának megállapítása ..........................................931
Az anomerek konfigurációjának megállapítása ..................................935
A cukrok téralkata ..................................................................................937
A cukrok kémiai sajátságai; Cukorszármazékok 941
Cukrok redukciója cukoralkoholokká...........942
Cukrok oxldálása aldonsavakká............ 944
Cukrok oxldálása cukorsavakká .....................................947
Cukorsavak redukciója uronsavakká ..............947
Lúgok hatása cukrokra és aklonsavakra.............949
Cukrok reakciói oxoreagensekkel.................953
Cukrokesteresítése............................................................................967
Glykosldok ..............................................................................................973
Glykosunok ............................................................................................979
Cukoraetherek ................................. ....................983
Anhydrocukrok..................................................................................987
Cukrok reakciója oxovegyületekkel......................................988
Desoxycukrok; Glykalok..................................................................991
Aminocukrok ..........................................................................................993
Savak hatása cukrokra ................................................997
Cukrok kimutatása és kvantitatív meghatározása.....................998
Cukrok és cukorszármazékok elválasztása és azonosítása .... 1000
Cukrok szintézise ..............................................................................................1002
Cukrok teljes szintézise........................................................................1002
Cukrok lánchosszabbító felépítése................................................1006
Cukrok láncrövidítő lebontása...............................................1011
Cukrok átalakítása azonos szénatomszámú más cukorra ............1015
A fontosabb cukrok és származékaik ............................................1019
5J. Oligosaccharidok ..........................................................................I042
Disaccharidok..........................................................................................1042
A disaccharidok szerkezete.................................10-12
A dlsaccharidok szerkezetének felépítése.....................................1047
A disaccharidok szintézise ............................................................1052
A fontosabb dlsaccharidok............................. 1057
Egvéb oligosaccharldok....................................................................1062
A fontosabb tri- és tetrasaccharidok........................................1062
A cellobiose és maltose polimer homológjai 1055
54. Polysarcharitlok................................................................1067
A polysaccharidok szerkezete és tulajdonságai 1067
Növényi eredetű polysaccharidok..........................1071
Váz-Szénhydratok...................1071
Tartaléktápanyag-szénhydratok..................................................1080
Növényi izzadmányok polysaccharidjai..............................................1088
Alga-szénhydratok ..................................................................................1088
Mikrobák poiysaccharidjai .......................................................................1089
Állati eredetű polysaccharldok ......................................................................1090
55. A szénhydratok szerepe az élő szervezetben .........................................1094
Az élő szervezet energiagazdálkodása ..........................................................1096
Anaerob szénhidrát-lebomlás..........................................................................1102
I. Hexose-phosphatok képződése....................................................1103
II. A fructose-l.6-dlphosphat lebomlása pyroszőlősavvá............1109
Itt. A pyroszőlősav reduktív átalakulása........................................1116
Aerob szénhydrat-lebomlás..............................................................................1119
I. A citromsav-ciklus........................................................................1122
II. A terminális oxidáció ................................................................1136
III. A glucose direkt oxidációja..........................................................1142
Fotoszintézis; Széndioxyd-asszimiláció ........................................1147

Bruckner Győző

Bruckner Győző műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bruckner Győző könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szerves kémia 1-2. Szerves kémia 1-2. Szerves kémia 1-2. Szerves kémia 1-2.

A borító kissé elszíneződött, kopott. A címlapon tulajdonosi bejegyzés található. Belülről megerősített példány.

Állapot:
3.860 ,-Ft
19 pont kapható
Kosárba