A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szerves kémia I/2. (töredék)

Aminosavak, peptidek, fehérjék, szénhydratok/Egyetemi tankönyv

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 404 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet. Tankönyvi száma: 4201/I-2. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Aminokarbonsavak787
Alfa-aminosavak787
A fehérjék hidrolízise során képződő aminosavak788
A fehérjeeredetű aminosavak elválasztása és meghatározása792
Az alfa-aminosavak előállítása797
Az alfa-aminosavak fizikai tulajdonságai804
A természetes amiosavak térszerkezete806
Az alfa-aminosavak kémiai tulajdonságai812
Az alfa-aminosavak szerepe az élő szervezetben820
A fontosabb fehérjeeredetű aminosavak824
Béta-aminosavak841
Epszilon-aminosavak; Superpolyamidok844
Peptidek846
A klasszikus peptidszintézisek847
A peptidek szerkezetének felderítése862
A természetes peptidek868
Fehérjék873
A fehérjék tulajdonságai874
A fehérjék oldékonysága874
A fehérjék amfoter jellege876
A fehérjék kimutatása877
A fehérjék szerkezete878
A fehérjék molekulasúlya878
A fehérjék primer struktúrája879
A fehérjék szekunder és tercier struktúrája885
A szekunder és tercier struktúra vizsgálata887
A fontosabb fehérjék895
A fontosabb proteinek895
A fontosabb proteidek899
Fiziológiailag aktív proteidek901
Szénhydratok
A szénhydratok csoportosítása907
Monosaccharidok907
A cukrok szerkezete909
A cukrok struktúrájának megállapítása909
A cukrok térszerkezetének megállapítása911
A cukrok lactolgyűrűs szerkezete922
A lactolgyűrű tagszámának megállapítása931
Az anomerek konfigurációjának megállapítása935
A cukrok téralkata937
A cukrok kémiai sajátságai. Cukorszármazékok941
Cukrok redukciója cukoralkoholokká942
Cukrok oxidálása aldonsavakká944
Cukrok oxidálása cukorsavakká946
Cukorsavak redukciója uronsavakká947
Lúgok hatása cukrokra és aldonsavakra949
Cukrok reakciói oxoreagensekkel953
Cukrok esteresítése967
Glykosidok973
Gliykosanok979
Cukoraetherek983
Anhydrocukrok987
Cukrok reakciója oxovegyületekkel988
Desoxycukrok. Glykalok991
Aminocukrok993
Savak hatása cukrokra997
Cukrok kimutatása és kvantitatív meghatározása998
Cukrok és cukorszármazékok elválasztása és azonosítása1000
Cukrok szintézise1002
Cukrok teljes szintézise1002
Cukrok lánchosszabító felépítése1006
Cukrok láncrövidítő lebontása1011
Cukrok átalakítása azonos szénatomszámú más cukorrá1015
A fontosabb cukrok és származékaik1019
Oligosaccharidok1042
Disaccharidok1042
A disaccharidok szerkezete1047
A disaccharidok szerkezetének felderítése1052
A disaccharidok szintézise1057
A fontosabb disaccharidok1062
Egyéb oligosaccharidok1062
A fontosabb tri- és tetrasaccharidok1062
A cellobiose és maltose polimer homológjai1065
Polysaccharidok1067
A polysaccharidok szerkezete és tulajdonságai1067
Növényi eredetű polisaccharidok1071
Váz-szénhydratok1071
Tartaléktápanyag-szénhydratok1080
Növényi izzadmányok polysaccharidjai1088
Alga-szénhydratok1088
Mikrobák polisaccharidjai1089
Állati eredetű polisaccharidok1090
A szénhydratok szerepe az élő szervezetben1094
Az élő szervezet energiagazdálkodása1096
Anaerob szénhydratlebomlás1102
Hexose-phosphatok képződése1103
A fructose-1,6-diphosphat lebomlása pyroszőlősavvá1109
A pyroszőlősav reduktív átalakulása1116
Aerob szénhydratlebomlás1119
A citromsavciklus1122
A terminális oxidáció1136
A glucose direkt oxidációja1142
Fotoszintézis. Széndioxyd-asszimiláció1147
Táblázatok jegyzéke
A fehérjék hidrolízisével nyerhető aminosavak fizikai állandói793
Fehérjék átlagos elemi összetétele874
Fehérjék aminosav-összetétele875
Fehérjék izoelektromos pontja877
Fehérjék molekulasúlya878
A D-sorba tartozó aldeso-féleségek szerkezete és neve919
A D-sorba tartozó ketose-féleségek szerkezete és neve920
A cukoralkoholok szerkezete és neve921
A D-sorbeli monosaccharidok fizikai állandói1019
Cukoralkoholok fizikai állandói1020
Disaccharidok fizikai állandói1058
A cellobiose és maltose polimer homológjainak fizikai állandói1066

Bruckner Győző

Bruckner Győző műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bruckner Győző könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv