1.035.072

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hollókék

Ravenblue

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Vitrin Kortárs Képző- és Iparművészek Társasága
Kiadás helye: Zalaegerszeg
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 93 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 30 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-8999-32-0
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A szerkesztőt mindig ér(het)ik meglepetések.
Többek közt ez a jó az irodalomban. Amikor Bubits Tünde behozta kéziratát, fogalmam sem volt, mire számítsak. A címe: Hollókék, meseregény,... Tovább

Előszó

A szerkesztőt mindig ér(het)ik meglepetések.
Többek közt ez a jó az irodalomban. Amikor Bubits Tünde behozta kéziratát, fogalmam sem volt, mire számítsak. A címe: Hollókék, meseregény, felnőtteknek. Németh Miklós illusztrációival. Ez némi támpontot jelentett, hisz a grafikusművész csak minőségi művekhez adja a nevét. Bíztató jel. S amikor a szöveget végigolvastam, (magamban) egyetértettem vele.
A Hollókék egy jól megírt, fantazy-mese, nem okvetlenül gyerekeknek. Ahhoz túl bonyolult. S a benne lévő horrorisztikus jelenetek sem nekik valók. Viszont a felnőtt olvasónak, ha képes követni a szövevényes cselekményt, elfogadja az író logikáját, kivételes élményben lesz része. Megismerjük a Föld felett úszó, örök hajnal-szigetét s halhatatlan lakóit. (Kicsit Gulliver Laputájára emlékeztetve.) Az emberek közé hullott gyönyörű leányt és unokáját, Tűnőfényt, aki visszavágyik a szigetre. Hollókéket, a szigeten „kikísérletezett" rózsa-lény leszármazottját. Az elvágyódás és a visszatérés szimbolikus alakjait. A visszapergő, titokzatos események (mint egy eredetmondában) értelmezik a történteket: a rózsa-lénynek, a saját testét rózsával keresztező Rózsakertésznek és egy szárnyas lénynek lánya születik, Lacrimosa, míg a másik faj családtörténetében ikrek jönnek a világra: Ég és Jég.
A kettőjük drámai sorsa, szerelme és elszakadása - mely szigetet is végveszélybe sodorja -, ad sötét keretet a történetnek. A kegyetlen Jég, mert szerelme nem teljesülhet be, iszonyú próbákat vállalva, mindent elpusztít maga körül. A sziget lezuhan, a katakombákban leli halálát a Rózsakertész és Hollókék is. Csak a két nő marad meg: Lacrimosa és Tűnőfény. Ők úgy döntenek: „legyen minden a tűzé". Az író lírai betétekkel, szürreális képekkel átszőtt kisregénye a Kegyetlenség és a Jóság küzdelmét jeleníti meg, amelyben a féltékeny Szörny tombolása egy vonzó, egzotikus virágokkal ékes Ember-Kertet semmisít meg. Bubits Tünde első könyve felér egy íróvá-avatással. Remélem, olvasói, sőt rajongói is lesznek... Vissza

Tartalom

Előszó 2
Örök hajnal 6
Kábulatból 12
A rózsa fogsága 16
A szemtanú 22
Szemtől szemben 26
Az oroszlános kapu 32
Két kérdés 36
Valamit valamiért 38
Három kapu 42
Smaragdszemek 44
Lacrimosa 48
Megpecsételve 50
Mit jelent? 54
Fúga 56
Halottak kertje 60
Nyirkos és homályos 66
A kívánság 72
Késő 78
Pernye 84
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv