1.027.588

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Manfréd/Kain/A chilloni fogoly/Beppo és kisebb költemények

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Franklin-Társulat Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott gerincű kiadói vászonkötés
Oldalszám: 179 oldal
Sorozatcím: Élő Könyvek II.-Külföldi Klasszikusok
Kötetszám: 17
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Több mű egy könyvben. Nyomatott finom famentes pehelykönnyű papiroson a Franklin-Társulat betűivel. A címlap előtt a szerző portréjával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1924-ben volt évfordulója annak a napnak, melyen száz évvel ezelőtt gyászba borult a szabadságért küzdő Görögország : meghalt 37 éves korában a philhellének legnagyobbja, lord Byron, aki nemcsak... Tovább

Előszó

1924-ben volt évfordulója annak a napnak, melyen száz évvel ezelőtt gyászba borult a szabadságért küzdő Görögország : meghalt 37 éves korában a philhellének legnagyobbja, lord Byron, aki nemcsak szóval, hanem tettel is elő akarta mozdítani a nagy viadal sikerét. S midőn abban az esztendőben, annak a gyásznak centenáriumán, mindenfelé felújította emlékezetét a művelt világ, melynek minden kultúrnépe évtizedeken át lelkesült érte, tanulmányozta, fordította és utánozta munkáit: ünnepeltük nevét mi magyarok is, akik közt annyi rajongó bámulója akadt, akiknél nagy államférfiak és nagy költők hirdették dicsőségét és akiknek irodalmában is nyomot hagyott az ő lángszelleme.
És itt legyen szabad rögtön arra utalnom, hogy mindjárt Byron életének ama végső szakában, mely az ő hellaszi útját öleli fel, legelsőnek egy olyan névre bukkanunk, melynek igen jó hangzása van a mi országunkban is. Sir John Bowringet értem, a legelső angol embert, aki megtanult magyarul, hogy költőinket eredetiből fordíthassa. A Poetry of the Magyars szerzője harmincegy éves volt, amikor egyik legbuzgóbb tagja lett annak az angliai bizottságnak, mely a görög szabadságharc támogatása céljából alakult. Vissza

Tartalom

Manfred1
Kain51
A chilloni fogoly115
Beppo131
Kisebb költemények159

Byron

Byron műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Byron könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv