1.034.860

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A bűvös vadász

Szerző
Grafikus

Kiadó: Papirusz Duola Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 43 oldal
Sorozatcím: Mesék a zene birodalmából
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 22 cm
ISBN: 963-8634-08-1
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nemcsak operahősökről lehet mesélni, operákról is. A bűvös vadász meséjébe kezdve például elképzelünk egy régi színházi előadást. 1821. július 18-án a berlini operaházban vagyunk. A zsúfolt nézőtér... Tovább

Előszó

Nemcsak operahősökről lehet mesélni, operákról is. A bűvös vadász meséjébe kezdve például elképzelünk egy régi színházi előadást. 1821. július 18-án a berlini operaházban vagyunk. A zsúfolt nézőtér elcsendesedik. A csillár gyertyái kialszanak. Kijön a karmester, meghajol a közönség felé, aztán felemeli a pálcáját, és felcsendül a nyitány. De ez olyasmi lenne, mintha egy másik mesét meg úgy kezdenénk el: "...máig is éltek, ha meg nem haltak".
Keressük meg hát mesénk elejét. Harminc évvel az előbb megidézett berlini előadás előtt volt egy másik bemutató, amelynek sorozatunk előző kötetét szenteltük. 1791. szeptember 30-án vitték színre Bécsben a Varázsfuvolát. A karmesteri pulpituson maga Wolfgang Amadeus Mozart vezényelte saját operáját. Fáradt volt, beteg. Alig két napja jött meg Prágából, és alig több mint két hónapja volt hátra az életéből.
Hallgassuk csak a gyönyörű hangú Éj királynőjét! Ő Josefa, az egyik a hangjukról és szépségükről egyaránt híres Weber lányok közül. Mellesleg a szerző úr sógornője. Mozart az ő nővérét, Konstanzát vette feleségül. Igaz, először egy másik Weber lányt, Aloysiát szemelte ki magának, aki kosarat adott neki. De számunkra éppen azok a Weberek a legérdekesebbek, akik nem lehettek itt ezen a bemutatón. Ketten vannak: apa és fiú. Utóbbi a mi mesénk főszereplője. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv