1.034.900

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lövészárok I-II.

Szerző
Fordító

Kiadó: Pantheon Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 515 oldal
Sorozatcím: Frontregények
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Radó nyomdai műintézet, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Egyszer, amikor betemetve feküdtem a Karszt lövészárkában, elképzeltem, hogy rövid fegyverszünet áll be, és az eltüntek nagy zarándokmenete bejárja azt az útat, amelynek két szélét az ellenséges... Tovább

Előszó

Egyszer, amikor betemetve feküdtem a Karszt lövészárkában, elképzeltem, hogy rövid fegyverszünet áll be, és az eltüntek nagy zarándokmenete bejárja azt az útat, amelynek két szélét az ellenséges útak határolják. Elgondoltam, hogy ezután sokkal könnyebb volna eligazítani a dolgokat, csak az ő kezükbe kellene letenni a béke sorsát.
Ezt a fantasztikus álmot semmiféle miniszteri bizottságnak sem terjesztettem elő, némán, szomorúan a szívembe zártam, hiszen tudtam, hogy képtelenség.
Ma is azt vallom, hogy annyit beszéltek és írtak a háborúról, hogy torkig vagyunk már vele. Először is a haditudósítók, ezek a kényeskedő pletykázók firkáltak össze mindenféle ostobaságot, akik messzelátóval és jegyzőkönyvecskékkel felfegyverkezve tanyáztak a hadtápterület kényelmes asztalai mellett. Azután jöttek az úgynevezett "frontharcosok", azok, akiket néhány puskalövés után hátrakergettek a tűzvonalból, meg a veszélytelen alvó frontszakaszok veteránjai, akiknek a háború válogatott szemelvényeiben volt csak részük és elárasztották a világot hadinaplóikkal. Ki törődött azzal, hogy a fogyatékos írásmodor elsikkasztotta a tényeket, hogy a hiúság, vagy a hiányos emlékezet elfakította égő szineiket.
Vissza

Carlo Salsa

Carlo Salsa műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Carlo Salsa könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Lövészárok I-II. Lövészárok I-II. Lövészárok I-II. Lövészárok I-II. Lövészárok I-II. Lövészárok I-II.

A kötetek borítója foltos.

Állapot:
2.740 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba
konyv