1.034.790

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az elmés nemes Don Quijote de la Mancha I-IV.

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Révai Testvérek Irod. Int. R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 1.225 oldal
Sorozatcím: Klasszikus regénytár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Második kiadás. Uj sorozat. Révai Testvérek Irodalmi Intézet R.-T. Nyomdája nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

CERVANTES.

A spanyol nemzet legnagyobb regényírójának, Cervantesnek élete is nagyon érdekes regény. Ezenfelül azonban élete, énje, jelleme oly sok szállal fűződik jelen főművéhez, hogy... Tovább

Előszó

CERVANTES.

A spanyol nemzet legnagyobb regényírójának, Cervantesnek élete is nagyon érdekes regény. Ezenfelül azonban élete, énje, jelleme oly sok szállal fűződik jelen főművéhez, hogy szükségesnek tartottuk élettörténetét legalább vázolni, mielőtt a Don Quijote méltatását adnók.
A Cervantes-nemzetség eredete a legendák ködébe vész. A hagyomány szerint már a Kr. után 1000. év körül törzsökös a család Kasztiliában; tagjai birtokos nemesek (ricohombre). Büszkén vallják ősükül Nuno Alfonzót, aki a XII. század derekán fiaival együtt nemzeti hős. Jogcímet emelnek San Cervantes várára, Toledo mellett, ahonnan némelyek a család nevét is származtatják, míg mások ezt a címerében lévő két szarvasünő (ciervas) névátvitelével magyarázzák. A megbízhatóbb kutatók megállapították, hogy a család régi dicsőségéből csak némi kopottas foszlány, vagyonából meg éppen semmi sem maradt örökségül arra, aki vitéz életével és mindenekfölött tolla hatalmával soha el nem muló ragyogással aranyozta be az avult családi címert. Költőnk nagyapja. Juan, bíró (corregidor) volt Ossunában; atyja, Rodrigo, sebész Alcalá de Henaresben. Vissza

Fülszöveg

A világirodalom ritka alkotásai közé tartoznak azok a művek, melyek évszázadok múltán sem vesztenek időszerűségükből, népszerűségükből, s mind a gyermek, mind a kamasz és felnőtt olvasók felejthetetlen élményei közé tatoznak. ezek közül talán a legizgalmasabb, legfantasztikusabb Cervantes közel négyszáz éves lovagregénye, a Don Quijote. La Macha bús képű bajnokáról és hűséges szolgájáról, Sanchoról mindenki ismer egy-két kacagtató, vagy szívet szorongató történetet: A földönjáró kicsi köpcös s a nem evilágban élő magas sovány azóta is a komikus irodalom kedvenc figurája. Népszerűsége ellenére ezt a remekművet kevesen forgatják, a mai közönséget talán riasztja a sok leírás, a nagy terjedelem.

Cervantes

Cervantes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Cervantes könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv