1.031.315

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Don Quijote kalandjai

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Rozsnyai Károly Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 211 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: 12 képpel illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Ki volt Don Quijote és hogyan lett belőle kóbor lovag? Spanyolországban Mancha (olv. Mancsa) egyik helységében élt nagy visszavonultságban hősünk, a kinek Quijano (volt a... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Ki volt Don Quijote és hogyan lett belőle kóbor lovag? Spanyolországban Mancha (olv. Mancsa) egyik helységében élt nagy visszavonultságban hősünk, a kinek Quijano (volt a becsületes neve. Történetünk kezdetén már túl volt az ötven éven. Magas, szikár termetét és beesett arcát meghazudtolta egészséges szervezete.
Aféle szegény nemes volt, a ki szűk viszonyok között élt öreg gazdasszonya és fiatal unokahúga társaságában falusi kis birtokán, vadászattal és lovagregények olvasásával ütvén agyon idejét, mig utoljára e lovagregények mértéktelen olvasása, melyekben kóbor lovagok vitézi tettei voltak elmesélve, egészen megzavarták elméjét.
Ezek a lovagok, a kik a középkorban a keresztes háborúk végéig éltek, egy külön kaszthoz, a lovagrendekhez tartoztak, melyek csak oly kifogástalan jellemű vitézeket vettek fel szervezetükbe, a kik bizonyságot tettek bátorságukról. Eleinte a gyöngék védelme, később a pogányok ellen való harc volt főfeladatuk; de minden alapot nélkülöznek azok a mesék, melyek úgy tüntetik fel őket, mintha mindenféle óriásokkal, sárkányokkal és tündérekkel találkoztak és viaskodtak volna, a milyen alakok csak a mesélők képzeletében éltek. Vissza

Cervantes

Cervantes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Cervantes könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv