1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Preciosa, a szép cigánylány története

La Gitanilla

Szerző
Fordító

Kiadó: ABC Könyvkiadó Részvénytársaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: A Don Quijote szerzőjének legszebb kisregénye. Első magyar fordítása megjelent Cervantes születésének 400. évében, 1947-ben. Általános Nyomda és Grafikai Intézet Rt. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Don Quijote halhatatlan szerzője egy romantikus mese keretében ágyazza a mondanivalóit a szabadságról, a szerelemről és a költészetről. Preciosa, a szellemes jövendőmondó, a csípősnyelvű tenyérjós, a világszép kis "gitanilla" édes poézissel, néha maró gúnnyal mondogatja meg Cervanes szentenciáit. A szentivánéji álom levegője lengi át ezt a csodálatos kis világirodalmi remekművet, amelyben a cigányok a szegénység és szabadság legszebb himnuszait zengik el. "Bátorságunkat nem csavarja ki kötél, nem hökkenti csiga, nem fojtja meg hurok, nem szelidíti meg kínpad" - mondja egy vén cigány és büszkén vallja vidám tolvaj-, csavargóéletük magasabbrendűségét.
A "Gitanilla" Cervanes bűbájos novellája először lát napvilágot magyar nyelven. Gáspár Endre fordításában, megemlékezésül a Don Quijote felejthetetlen írója születésének világszerte megünnepelt 400. évfordulójára.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv