A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ínyencek kézikönyve - Csokoládé

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Gabo Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 978-963-689-156-5
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ebből a csokoládékönyvből mindent megtudtunk a világ legjobb csokoládéiról a kakaóültetvényektől kezdve a klasszikus pralinékig és trüffelekig.
Megtaláljuk itt a világ legpompásabb csokoládéműhelyeinek elérhetőségeit, képet kapunk az ott gyártott különlegességekről, és a kóstolás terén is tapasztalatokat szerzünk.
Rendkívül hasznos összefoglaló munka a csokoládé teljes gyártási folyamatáról: a kakaóbab erjesztésétől és napon szárítástól kezdve egészen a csokoládémassza formázásáig és temperálásig.
Kiváló útmutató a csokoládékóstoláshoz és a különböző termékek minőségének megállapításához.

Tartalom

Előszó6
A csokoládé meséje7
A csokoládé története8
Kereskedelmi termesztés10
Az európai ízlés11
Az amerikai piac13
Kvéker iparosok14
A csokoládékészítés17
A kakaófa17
A csokoládégyár19
A csokoládé alapanyagai20
Csokoládéstílusok23
Étcsokoládé24
Tejcsokoládé26
Fehér csokoládé27
Biocsokoládé27
Méltányos kereskedelem (fair trade)28
Töltelékek29
A csokoládé minősítése31
Tárolás és felszolgálás33
Csokoládékalauz34
További csokoládéműhelyek159
Név- és tárgymutató160

Chantal Coady

Chantal Coady műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Chantal Coady könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv