A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Kis Dorrit I-III.

Szerző
Fordító

Kiadó: Révai Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott gerincű kiadói vászonkötés
Oldalszám: 1.062 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Révai Irodalmi Intézet nyomdája, Budapest.
Kiadóra való feliratkozás

Előszó

Részlet a könyvből:

Harmincz esztendővel ezelőtt, egy szép napon, Marseille izzó napfényben perzselődött.
A lángoló nap egy-egy kegyetlen augusztusi napon akkoriban sem volt nagyobb ritkaság... Tovább

Fülszöveg

Az adósok börtönének komor árnyéka ad különös, tragikomikus hátteret annak a hatalmas szatírának, amelyet Dickens e regényében kora társadalmáról fest. A fizetésképtelenek gyülevész hada kicsinyben a kinti társadalom pontos mását adja: nevetséges rangkülönbségeivel, koldus konvencióival.
Odakünn mindez nagyobb méretekben folyik, de a lényeg itt is az embereknek "anyagi fedezet" szerinti felbecsülése, természetesen a megfelelő keresztényi, civilizált formák között. Kis Dorrit áldozatos, gyengéd alakja, valamint a tevékeny jóságot képviselő Clennam szinte nem is illenek a regény nagyon is világos, vérbő figurái közé, hiszen - amint azt Dickens kitűnő szatírája megmutatja - az igaz emberségnek feltétlenül alul kell maradnia a Huzavona Hivatal "kullancsaitól", a kapitalista hatalom uraitól irányított világban.

Charles Dickens

Charles Dickens műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Charles Dickens könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kis Dorrit I-III. Kis Dorrit I-III. Kis Dorrit I-III. Kis Dorrit I-III. Kis Dorrit I-III. Kis Dorrit I-III. Kis Dorrit I-III. Kis Dorrit I-III.

A II. és III. kötetek belülről megerősített példányok. A kötetek borítói enyhén kopottak, foltosak. A lapélek és néhány lap kissé foltos.

Állapot:
1.980 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba