A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Húsételek (dedikált példány)

Szerző
Fordító
Fotózta

Kiadó: Aquila Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 215 oldal
Sorozatcím: A világ 100 legjobb receptje
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 21 cm
ISBN: 963-9073-64-4
Megjegyzés: Lajos Mari fordító által dedikált példány. Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A hús ősidők óta az emberi táplálkozás állandó alkotórésze. Olyan életfontosságú tápanyag, amely ásványi anyagokat, vitaminokat és legfőképpen magas tápértékű, az emberi szervezet által könnyen hasznosítható fehérjéket tartalmaz. A hús nagyon kényes élelmiszer. A jól ismert konyhai alapszabály itt fokozottan érvényes: első számú követelmény a minőség! Inkább mondjunk le olykor a hús élvezetéről, semmint hogy silányságokkal beérjük. Az ízletes húsételek szinte a világ minden táján az étkezés fénypontját, de legalábbis központi, illetve fő részét képezik. Ez érvényes az európai konyha hagyományos, közkedvelt sültjeire, roládjaira és raguira csakúgy, mint az indiai fűszeres apróhúsokra, a hatalmas, szaftos, amerikai barbecue-steakekre vagy a távol-keleti, wokban készült, finom marha- és sertéshúscsíkokra. Christian Teubner válogatásában a hús elkészítésének lehetőségeibe nyerünk betekintést. A receptek pontos útmutatást adnak, ugyanakkor szabad teret engednek a fantáziának és a... Tovább

Fülszöveg

A hús ősidők óta az emberi táplálkozás állandó alkotórésze. Olyan életfontosságú tápanyag, amely ásványi anyagokat, vitaminokat és legfőképpen magas tápértékű, az emberi szervezet által könnyen hasznosítható fehérjéket tartalmaz. A hús nagyon kényes élelmiszer. A jól ismert konyhai alapszabály itt fokozottan érvényes: első számú követelmény a minőség! Inkább mondjunk le olykor a hús élvezetéről, semmint hogy silányságokkal beérjük. Az ízletes húsételek szinte a világ minden táján az étkezés fénypontját, de legalábbis központi, illetve fő részét képezik. Ez érvényes az európai konyha hagyományos, közkedvelt sültjeire, roládjaira és raguira csakúgy, mint az indiai fűszeres apróhúsokra, a hatalmas, szaftos, amerikai barbecue-steakekre vagy a távol-keleti, wokban készült, finom marha- és sertéshúscsíkokra. Christian Teubner válogatásában a hús elkészítésének lehetőségeibe nyerünk betekintést. A receptek pontos útmutatást adnak, ugyanakkor szabad teret engednek a fantáziának és a kreativitásnak. Értékes és érdekes információkkal szolgálnak az egyes országokról, termékeikről, különlegességeikről, az emberekről és szokásaikról. Egy dolog minden receptben közös: valamennyit elkészítették, mégpedig házias körülmények között és családias, a receptben megadott mennyiségek szerint - bízvást bízhatunk tehát bennük. Vissza

Tartalom

KONYHAI PRAKTIKÁK 6
PORTUGÁLIA
Costeletas de Porco 12
Sertéshús kagylóval 14
Gödölyecomb fokhagymamártásban 16
SPANYOLORSZÁG
Mór nyársak 18
Zsályás hústekercsek 20
Köményes-olívás báránygerinc 22
Borjúmáj roston, paprikakörettel 24
Cocido madrileno 26
Sertéskaraj sonkaköpenyben 28
FRANCIAORSZÁG
Borjúsült 30
Báránybordák ratatouille-jal 32
Borjúmiriggyel töltött húsrolád 34
Elzászi káposztástál 36
Baeckeoffe 38
Borjúragu kucsmagombával 40
Provánszi marharagu 42
Brochettes de ris de veau 44
Hátszínszeletek gombakéregben 46
Borjúgerinc fűszerkéregben 48
Borjútokány krumplipürével 50
Bárányborda provánszi zöldséggel 52
Borjú-paillard 54
Boeuf bourguignon 56
BRIT-SZIGETEK
Bélszín párolt zöldséggel 58
Hátszínpecsenye fűszerkéregben 60
HOLLANDIA
Húsgombócok fehérbormártásban 62
BELGIUM
Párolt ökörszáj 64
OROSZORSZÁG
Májjal töltött borjúszegy 66
LENGYELORSZÁG
Főtt bárányhús 68
Bigos Polski 70
CSEHORSZÁG
Köményes borjútokány 72
Főtt marhahús céklával és ecetes uborkával 74
NÉMETORSZÁG
Töltött bélszín 76
Sült sonka 78
Tűzdelt fehérpecsenye 80
Borjúvesés 82
Babos hús 84
Borjúbecsinált 86
Ököruszályragu 88
Marharolád 90
Böfflamod 92
AUSZTRIA
Sertésrolád 94
Tafelspitz 96
Wiener Schnitzel 98
SVÁJC
Káposztás birkaegytál 100
Máj nyárson fokhagymamártással 102
OLASZORSZÁG
Braciole di vitello 104
Fegato di vitello 106
Costolette alla pizzaiola 108
Involtini di vitello 110
Zampone leveles kellel 112
Arista alla fiorentina 114
Brasato 116
Vörösborral párolt báránycsülök 118
Borjúsült és peperonata 120
Bélszínszeletek fűszeres
paradicsommártásban 122
Trippa 124
Bollito misto 126
MAGYARORSZÁG
Székelygulyás 128
SZLOVÉNIA
Rozmaringos báránypecsenye 130
HORVÁTORSZÁG
Paprikás-juhsajtos húspogácsa 132
Gödölyesült 134
BOSZNIA
Birsalmás-okrás bárányragu 136
GÖRÖGORSZÁG
Citromos bárányborda 138
Báránygerinc fűszerkéregben 140
Báránypiláf 142
Húsgombócok pikáns mártásban 144
TÖRÖKORSZÁG
Báránynyárs 146
Párolt báránylábszár 148
TUNÉZIA
Kecskeragu 150
MAROKKÓ
Kuszkusszal töltött báránylapocka 152
SRÍ LANKA
Satay-curry 154
INDIA
Bárány-curry 156
Fűszeres báránycomb 158
MIANMAR
Marha-curry rizzsel 160
THAIFÖLD
Sertéstarja chiliszósszal 162
VIETNAM
Töltött lepény 164
Húsgombócok rizstésztával, salátával 166
MALAJZIA
Bárány ragu bryani rizzsel 168
SZINGAPÚR
Báránybordák gombás rizzsel és zöldséggel
INDONÉZIA
Pork in sweet soy sauce 172
Hús-curry mangóval 174
FÜLÖP-SZIGETEK
Fűszeres sertésláb 176
KÍNA
Shredded Beef 178
Édes-savanyú sertéshús 180
Rizses hús kínai módra 182
JAPÁN
Bélszínszeletek színes zöldséggel 184
AUSZTRÁLIA
Marharagu zöldfűszeres savarinben 186
USA
Földkemencében sült sertés 188
Bostoni hamburger 190
Tűzdelt sült sonka 192
Bélszínfilé uborkarelish-sel 194
Kínai malacpecsenye 196
Rumpsteak - roston sült hátszín 198
Spenóttal töltött borjúszelet 200
KARIB-SZIGETEK
Malachús banánnal és rizzsel 202
MEXIKÓ
Babos-húsos egytál 204
Csípős bélszínszeletek 206
Narancsos sertéshús 208
ARGENTÍNA
Beef, bab és rizs 210
HASZNÁLATI ÉS SEGÉDESZKÖZÖK 212
A FORDÍTÓ UTÓSZAVA 213
BETŰRENDES TÁRGYMUTATÓ 214

Christian Teubner

Christian Teubner műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Christian Teubner könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv