1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kerti partik

A grillezés nagy szakácskönyve/Több mint 200 recept szabadtéri konyhaművészethez

Szerző
Fordító

Kiadó: Jószöveg Műhely Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 256 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 24 cm
ISBN: 963-9134-67-8
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Legyen bármilyen egyszerű, a faszénen sütött barbecue íze mindig egészen különleges. Vonzereje talán valamelyest az étvágyat élénkítő friss levegőnek köszönhető, amitől egészen ellenállhatatlan... Tovább

Előszó

Legyen bármilyen egyszerű, a faszénen sütött barbecue íze mindig egészen különleges. Vonzereje talán valamelyest az étvágyat élénkítő friss levegőnek köszönhető, amitől egészen ellenállhatatlan lesz az érzéki aroma.
Semmi újdonság nincs a faszén fölötti sütésben; a civilizációk szinte kivétel nélkül alkalmazták étkeik készítéséhez. Maga a módszer keveset változott az évszázadok során, viszont egy-egy modern grillsütő gyakran azért bonyolult szerkezet, hogy egyszerűbbé, biztonságosabbá és irányíthatóbbá tegye feladatunkat. Akár egyszerű rőzsetűzzel, akár a legkorszerűbb gépezettel a szabadtéri sütés jó mulatság, egyszerű és költségkímélő szórakozás.
A barbecue szó eredete vitatott, de az egyik magyarázat szerint a Karib-tengeren élő arawak törzs amerikai-spanyol szóhasználatában a barbacoa volt az a fakeret, amely nyílt tűzön sütött ételeiket tartotta. Mivel az arawakok kannibálok voltak, a mai barbecue-konyha igencsak különbözik az övékétől.
Minden ízlésű ínyenc talál új és szokatlan barbecue-ötleteket és számos hagyományos kedvenc fogást ebben a receptgyűjteményben a családi étkezéstől a látványkonyháig, így például: fűszeres, gyümölcsös és egzotikus grilleket halból, húsból és baromfiból, az alapanyagokból új ízeket kicsaló, egyszerűen elkészíthető szószokat és pácokat, ennivalóan csábító desszerteket. Vegetáriánusoknak egész fejezetnyi ötlettel szolgálunk, ebben mindenki, akár a húsevők is örömüket lelhetik.
A barbecue-ban az a legjobb, hogy a konyhából kiszabadult szakácsnak ezúttal végre mindenki segíteni akar. Vissza

Tartalom

Bevezető6
Előételek, harapnivalók14
Húsételek42
Szárnyasok és vadhúsok72
Tengeri és halételek102
Vegetáriánus ételek és zöldségek138
Saláták és köretek170
Salsa, mártások és pácok188
Desszertek206
Étkezés a szabadban224
Mutató254

Christine France

Christine France műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Christine France könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv