1.035.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ünnepi étkek

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta

Kiadó: Geopen Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 192 oldal
Sorozatcím: Williams-Sonoma
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 25 cm
ISBN: 963-957-414-7
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ki ne szeretné emlékezetesebbé tenni az ünnepi ebédeket, vacsorákat? Ha végiglapozzuk ezt a könyvet, nem is kell sokáig törni a fejünket. Mert ha például szüretkor pikánsan fűszerezett, egzotikus joghurtos pácban érlelt ürücombot szolgálunk fel grillezett padlizsánnal és édes koktélparadicsom-mártással, vagy egy kettesben tervezett romantikus vacsorán osztrigát kínálunk csípős mandarinmártással, s befejezésül, megkoronázva a lakomát csokoládékrémet kandírozott rózsaszirommal, egészen biztos, hogy örömet szerzünk vele. Teadélutánra készíthetünk paradicsomos, mozzarellás szendvicset és gyömbéres, narancsos madeleine-t, míg karácsonyestére endíviasalátát édesköménnyel és dióval, hozzá pedig borsos-mustáros rostélyost.
A szerző Joyce Goldstein híres séf és tanár, ünnepi menüjavaslataival gazdagítja gasztronómiai jártasságunkat. Útmutatásai alapján játszva urai leszünk a konyhának, és ötletei nyomán stílusossá tehetünk minden összejövetelt. Nem csupán a recepteket, de a díszítésre... Tovább

Fülszöveg

Ki ne szeretné emlékezetesebbé tenni az ünnepi ebédeket, vacsorákat? Ha végiglapozzuk ezt a könyvet, nem is kell sokáig törni a fejünket. Mert ha például szüretkor pikánsan fűszerezett, egzotikus joghurtos pácban érlelt ürücombot szolgálunk fel grillezett padlizsánnal és édes koktélparadicsom-mártással, vagy egy kettesben tervezett romantikus vacsorán osztrigát kínálunk csípős mandarinmártással, s befejezésül, megkoronázva a lakomát csokoládékrémet kandírozott rózsaszirommal, egészen biztos, hogy örömet szerzünk vele. Teadélutánra készíthetünk paradicsomos, mozzarellás szendvicset és gyömbéres, narancsos madeleine-t, míg karácsonyestére endíviasalátát édesköménnyel és dióval, hozzá pedig borsos-mustáros rostélyost.
A szerző Joyce Goldstein híres séf és tanár, ünnepi menüjavaslataival gazdagítja gasztronómiai jártasságunkat. Útmutatásai alapján játszva urai leszünk a konyhának, és ötletei nyomán stílusossá tehetünk minden összejövetelt. Nem csupán a recepteket, de a díszítésre vonatkozó elképzeléseket is látványos, színes fotók szemléltetik.
Chuck Williams az ünnepi összejövetelek zökkenőmentes megszervezéséhez szolgál számos jó tanáccsal, a vendégek meghívásától, az italválaszték összeállításától kezdve egészen addig, hogy mely ételek készíthetők el előre. Külön fejezeteket szentel az alaprecepteknek, a húsok sütésének, darabolásának, szeletelésének. Lépésről lépésre vezeti be az olvasót a terítés, a szalvétahajtogatás és a virágos asztaldíszítés rejtelmeibe, illusztrált szójegyzékben ismerteti a főzéssel, sütéssel kapcsolatos fogalmakat és ügyes fortélyokat. Vissza

Tartalom

Bevezetés
Chuck Williams és Joyce Goldstein üzenete8
Stílusos vendéglátás9
Különleges alkalmak
Romantikus vacsora kettesben13
Tavaszi villásreggeli23
Ünnepi svédasztal31
Teadélután41
Ebéd a szabadban53
Vízparti vacsora63
Őszi villásreggeli73
Szüreti ebéd81
Színházlátogatást megelőző koktélparti91
Ünnepnapok
Mediterrán húsvét101
Hagyományos amerikai hálaadási ünnep111
Chanukkabüfé123
Karácsony133
Szenteste145
Újévi vacsora hat főre155
Újévi büfé165
A vendéglátás kellékei
Alapreceptek174
Húsok sütése, szeletelése178
Asztalterítés180
Szalvétahajtogatás182
Virágdíszek184
Szójegyzék186
Tárgymutató190
Köszönetnyilvánítás192
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ünnepi étkek Ünnepi étkek Ünnepi étkek Ünnepi étkek
Állapot:
4.800 ,-Ft
24 pont kapható
Kosárba
konyv