1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Cicerónak Verres ellen irt De Signis című beszéde

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Lampel R. Könyvkereskedése (Wodianer F. és fiai) Részvénytársaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 161 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Latin  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv végén 30 oldalon 40 fekete-fehér képpel, és egy térképpel illusztrálva. Nyomatta a Franklin-Társulat nyomdája. A mű latin, a bevezetés és a jegyzetek magyar nyelvűek.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szükségesnek tartjuk, hogy e munkánkban követett eljárásunkról röviden számot adjunk. A figyelmes olvasó előtt mindenesetre fel fog tűnni, hogy tárgyi jegyzeteinket egy kissé terjedelmesebben... Tovább

Előszó

Szükségesnek tartjuk, hogy e munkánkban követett eljárásunkról röviden számot adjunk. A figyelmes olvasó előtt mindenesetre fel fog tűnni, hogy tárgyi jegyzeteinket egy kissé terjedelmesebben szövegeztük. Ennek magyarázatát kell adnunk.
Igen örvendetes dolog, hogy tanításunk mostani terve a VII. osztályban Cicero «De signis» című beszédét ajánlja olvasásra. Ugyanis, ha tanítványainkkal az antik műveltséget legalább nagy vonásaiban meg akarjuk ismertetni, nem szabad annak egyik legfontosabb részéről, a művészetekről, sem megfeledkeznünk. Erre a célra pedig a római irodalomban Cicero eme beszédénél alig találhatunk alkalmasabb és kellemesebb olvasmányt, mely a művészek neveit és műveit emlegetvén, folyton-folyvást alkalmas bepillantásokat enged nekünk az antik szellemi élet eme mezejére. Míg a görögpótlót tanulóknak a VIII. osztályban alkalmat adunk arra, hogy az antik művészet legnevezetesebb emlékeivel megismerkedjenek, addig a többiek jóformán csak e beszéd kapcsán hallhatnak valamit az antik művészetről. Cicerónak ezen beszédét tehát, mely Sicilia görög lakosságának a művészethez, műkincseihez való ragaszkodását oly eleven színekkel festi, főleg ezen szempontból kellett tárgyalnunk. Ez az oka annak is, hogy egy-egy alkalmas helyen némi kitérést is engedünk meg magunknak. Ezeket a hosszabb jegyzeteket azonban csak olvasásra szántuk.
Ugy a tárgyi, mint a nyelvi magyarázatokat minden elkülönítés nélkül a gyakorlati célt tartva szem előtt abban a rendben adtuk, amint a szöveg megkívánja. Vissza

Ciceró

Ciceró műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ciceró könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv