A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Testvérem, a szent

Szerző
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 237 oldal
Sorozatcím: Modern könyvtár
Kötetszám: 332
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 10 cm
ISBN: 963-07-0955-4
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az a testvérpár, melynek konfliktusára a kitűnő szlovén költő és író regénye épül, végletesen különbözik egymástól. Francisek, a karhauzi szerzetes, huszonöt évi távollét után tér haza családjához, hogy elbúcsúzzék. Tudja, hogy nemsokára meg kell halnia. Öccse, akinek elbeszéléséből ismerjük meg a történteket, festő, volt partizán, modern gondolkodású ember. Kettejük világszemléletét mély szakadék választja el egymástól. Melyikük élete bizonyul kudarcnak? Megállhatjuk-e a vallás vigasza nélkül a halál problémáját? A huszadik század legsúlyosabb belső problémáit boncoló mű mégsem lehangoló olvasmány. A regény lapjait áthatja a visszaemlékezések lírai melegsége, s az érvek és ellenérvek szüntelen szembesülésének folyamatával végül kikristályosodik az a magatartás, mely egyedül méltó a ma emberéhez.

Ciril Zlobec

Ciril Zlobec műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ciril Zlobec könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv