Közel 3.000 kötet Cukrászat témakörben , 20% kedvezménnyel!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Az örmény

Szerző
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 213 oldal
Sorozatcím: Modern könyvtár
Kötetszám: 351
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 10 cm
ISBN: 963-07-1295-4

Fülszöveg

Hosszú, fárasztó utazás után ott gubbaszt a félhomályos párizsi lépcsőházban a Törökországból kivándorló fiatal örmény cipészmunkás, és várja volt honfitársa Yetwart hazatértét.
Így kezdődik Aram Tokatlérian hol szomorú, hol szívszorongató, hol pedig vidám és színes új élete Párizs egyik külső kerületében, Belleville-ben, amely otthont ad, kenyeret ad a kelet felől menekülő, bevándorló kisembereknek.
És az olvasó előtt kis ablak nyílik a harmincas évek politikai feszültségekkel teli nyugat-európai világára: a színházakban még Josephine Bakert, Maurice Chevalier-t ünneplik, de már közben gyülekeznek a felhők Spanyolország fölött, és előrevetik árnyékukat a második világháború szenvedései és megpróbáltatásai.
Hogyan talál igaz barátokra, forró szeretőre egy francia nő oldalán, hogyan fejlődik gondolkodása, hogyan járja ki az érzelmek és a súlyos megpróbáltatások, az üldöztetések és helytállás "iskoláját" ez a kedves, jóindulatú, álmodozó örmény - ezt tudjuk meg ebből a sokszínű,... Tovább

Clément Lépidis

Clément Lépidis műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Clément Lépidis könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az örmény Az örmény Az örmény

A borító enyhén elszíneződött, kopott, töredezett.

Állapot:
440 ,-Ft
4 pont kapható
Kosárba