A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A szent kő

Viking rejtély nyomában az Oregon

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: I.P.C. Könyvek Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 407 oldal
Sorozatcím: Oregon-akták
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-635-418-3
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ötvenezer évvel ezelőtt, sok millió mérföldnyire a Földtől, egy bolygó saját pusztulását előrejelezve görcsös rázkódásba kezdett. Habár az ősidőkben keletkezett, végső megsemmisülése a kezdetektől... Tovább

Előszó

Ötvenezer évvel ezelőtt, sok millió mérföldnyire a Földtől, egy bolygó saját pusztulását előrejelezve görcsös rázkódásba kezdett. Habár az ősidőkben keletkezett, végső megsemmisülése a kezdetektől belé volt plántálva, mivel az instabil gömb két pólusa folytonosan ide-oda vándorolt.
A bolygó egy fémmagból, a köré szerveződött magmából és kőzetrétegekből gyúródott össze. Hosszú eónokon át formálódott és hűlt, mire kialakult az atmoszférája. A légkör rétegeit argon, hélium és némi hidrogén elegye alkotta. Alacsony szinten, mikrobák formájában, még az élet alapjai is kialakultak a felszínén.
Arra azonban, hogy bonyolultabb létformák is megjelenjenek a bolygón, nem volt valódi esély. A mikrobák, hogy szaporodni tudjanak, felhasználták az oxigénmolekulákat, ezért sem a felszínen, sem a légkörben nem alakulhattak ki evolúcióra képes sejtek. Az égitest külső kérgét alkotó kőzet lassacskán szupermagas hőmérsékletű masszává olvadt szét, ahogy a napja körül keringve minden egyes körrel egyre közelebb és közelebb került a tüzes kemencéhez. Ráadásul a Földtől eltérően nem egy tengely körül forgott, hanem - folytonosan vándorló pólusai miatt - egy állandóan terebélyesedő orsópályát írt le. Az olvadt kőzetből álló felszín ezért úgy áramlott ide-oda, akár a vulkánból kitörő láva. Vissza

Fülszöveg

Ötvenezer évvel ezelőtt, egy kisbolygó felrobbanását követően egy meteor lép be a Föld légkörébe, és zuhan le a mai Északi-sarkvidék hó borította vidékén. Sok ezer, évvel később a szent kőként tisztelt gömb halálos veszélyt hoz megtalálóira, akik egy barlangban emelnek oltárt az istenek ajándékának vélt, különös tárgynak.
Nem sokáig örülhet felfedezésnek a régész sem, aki rábukkan a barlangra; de az a bérgyilkos is a hómezőkön leli halálát, akit a gömb elrablására bérel fel befolyásos megbízója, aki tömegpusztító fegyver kifejlesztésére készül. A CIA, az iszlám fundamentalisták és a tudósok egyaránt felfigyelnek az elképzelhetetlenül értékes gömbre, mely valójában egy minden eddigi földi katasztrófánál nagyobb pusztításra képes fegyver - ha rossz kezekbe kerül.
A szupertitkos, teherhajónak álcázott, de csúcs technológiával felszerelt hajó, az Oregon és csapata újabb bevetésre indul.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv